Select Page

Geslachtsdiversiteit zorgt voor een betere economie

Geslachtsdiversiteit zorgt voor een betere economie

Dat wij maar een klein percentage vrouwen in de top hebben en de financiële sector nog steeds wordt gedomineerd door mannen kan gezien worden als seksisme of racisme. Hier heeft het volgens professor Lauren Rivera van Kellogg School of Management helemaal niets mee te maken. We zijn geneigd om iemand aan te nemen die het meest op ons lijkt. Hierdoor blijven mannen in de top nog meer mannen aannemen en datzelfde geldt voor de financiële sector.

De vrouw als drijvende kracht
Economisch gezien is dit erg inefficiënt. Niet de beste kandidaat, maar de meest bekende wordt gekozen. Al jaren zijn vrouwen de drijvende kracht achter de financiële beslissingen binnen het huishuiden. Toch is dat vaak waar het bij blijft.

Zorg voor geslachtsdiversiteit
State Street’s Centre for Applied Research kwam er in 2015 achter dat vrouwen als het gaat om beleggingsbeslissingen op een hele andere manier te werk gaan dan mannen. Waar vrouwen zich meer richten op lange termijn en het begrijpen van de markt, kijken mannen voornamelijk naar de risico gecorrigeerde rendementen.

Dit laat maar weer zien dat wanneer er naar de verschillende perspectieven van vrouwen én mannen wordt gekeken, de resultaten het best zullen zijn. Uiteindelijk kan dit zelfs stimulerend werken voor de gehele economie. Geslachtsdiversiteit is voor iedereen goed.

 

Klik hier om het hele artikel op De Kritische Belegger te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!