Selecteer pagina

Gaan deze ambitieuze dames de boot missen?

Gaan deze ambitieuze dames de boot missen?

ALS HET AAN DE VVD EN DE SP LIGT GAAN DEZE DAMES DE BOOT MISSEN!

Deze boot met talentvolle dames, allemaal studerend aan de TU Delft, kwam deze zomer bij ons voor een verlaat 21-diner van mijn dochter. Maar de kans dat één van deze dames een toppositie gaat bereiken is verwaarloosbaar. Deze dames op de foto gaan wellicht pas op middelbare leeftijd (of nog later) meemaken dat in topposities vrouwen wèl meedoen! 
WILLEN WE DAT??

We praten al jaren over meer vrouwen aan de top. We hebben taskforces gehad, charters, databases en streefcijfers. En het helpt allemaal niks. Internationaal zien we dat er maar één ding ècht effectief is, en dat is een quotum.

Zoals je misschien weet zal aanstaande dinsdag de Tweede Kamer stemmen over het overnemen van het SER-advies dd 20 september jl en het invoeren van een “ingroei” quotum van 30% vrouwen voor de Raden van Commissarissen van beursgenoteerde
ondernemingen. Zie https://nos.nl/artikel/2311388-van-engelshoven-hoopt-vrouwenquotum-in-bedrijfsleven-in-te-voeren.html. Het zal er om spannen of er een meerderheid is. Met name de VVD en de SP zijn tegen.
Ddeze video legt nog eens haarfijn uit hoe het zit!

Hoe kun je helpen? Door de VVD’ers en SP’ers in jouw omgeving deze video of deze SheNews te sturen, met de oproep om zich uit te spreken vóór een vrouwenquotum. Dat kan op social media, met de #vrouwenquotumja en #natuurlijkbenikfeminist.

Ik vind het onverteerbaar dat het nu nog jaren gaat duren. Jij ook? 
Doe je mee?

Mede namens mijn dochter, en alle ambitieuze dochters van Nederland, bedankt!

Hartelijke groet,
Vreneli Stadelmaier

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redacteurs van SheNews zijn Liselore van der Zweth, Ruud Lampers, Vréneli Stadelmaier en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches verspreidt over het hele land.

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

K O S T E L O O S

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!