Selecteer pagina

Facebook toont mannen andere vacatures

Facebook toont mannen andere vacatures

Op Sprout kwamen we een artikel tegen waaruit blijkt dat Facebook aan mannen andere vacatures toont dan aan vrouwen. Zo krijgen mannen vaker advertenties te zien om houthakker te worden (echt waar!) en vrouwen advertenties om basisschoolleraar te worden. Ook krijgen mensen met een zwarte huiskleur andere vacatures te zien dat mensen met een witte huid.

Op Sprout vindt je het hele artikel plus een interessante video die je precies uitlegt waarom er dus veel mis is met het adverteren op Facebook.

Overigens, ook in schoolboeken zijn de traditionele genderrollen nog schering en inslag. Lees hier meer

 

 

 

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Zoek op onderwerp

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!