Een slimme meid is op haar scheiding voorbereid

Een slimme meid is op haar scheiding voorbereid

In mijn boek, gericht op vrouwelijke millennials,  ‘Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’ besteed ik aandacht aan veel zaken waar vrouwen na hun afstuderen mee geconfronteerd kunnen worden. En dat is veel. Veel dat ze je niet leren op de HBO of universiteit. Een belangrijk onderwerp is financiële onafhankelijkheid. Ik schrijf  o.a : “Toch nog even dit: het is nu misschien nog wel de ver-van-je-bed-show maar: Zorg dat je financieel onafhankelijk van je partner blijft. Als je serieus verliefd bent, wil je hier niet over nadenken , maar ongeveer de helft van alle relaties strandt. “Scheiden?” hoor ik je al denken, “dat is een situatie waarvan ik zeker weet, dat dit ons niet zal gebeuren”. 

Laat ik dan zeggen dat iedereen die gescheiden is gedacht heeft dat het haar niet zal gebeuren. Bij een scheiding komt de vrouw, als ze niet economisch zelfstandig is, in de armoedeval terecht. Geloof me, dat wil je niet. Zoals je ook geen brand in je huis wilt en niet ziek wil worden. Maar over dat soort zaken denk je helder na en verzeker je je goed. Denk ook zo rationeel over jullie relatie en zorg dat je je onafhankelijkheid behoudt. Bovendien, en dat is nog een ander punt dat ik even wil noemen, als je financieel afhankelijk wordt van je partner, verandert er ook iets in je relatie, de gelijkwaardigheid verdwijnt, waardoor je misschien je grenzen minder goed afbakent en bewaakt. Ook daar wordt je niet gelukkiger van.” 

the female fixTHE FEMALE FIX
Nu is er een heel boek over dit onderwerp verschenen: ‘The Female Fix’  In dit boek laat RABO-topmarketeer Marianne Bruijn zien hoe je als vrouw financieel onafhankelijk wordt en zo de regie over je eigen leven houdt. In Nederland is slecht 50 procent van de vrouwen volledig financieel afhankelijk. Tijd voor verandering! ‘ schrijft ze. In dit boek vind je een mix van persoonlijke ervaringen, theorie, cijfers en data, interviews, praktische tips en rekenvoorbeelden. Er is speciale aandacht voor life events als samenwonen, kinderen krijgen en scheiden. 

 In de Linda staat een interview met de auteur. Check it out>

Vréneli Stadelmaier

Ook interessant: Doorgroeimogelijkheden besprek doe je zo

Over de auteur

drs. Vreneli Stadelmaier

Stadelmaier studeerde economie en bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde coachopleidingen aan de Academie voor Psychotherapie en in Zijnsoriëntatie. Als bedrijfskundige werkte zij onder meer bij Wolters Kluwer, Nationale-Nederlanden en de thuiszorg. Sinds 2010 is zij vaste co-host in diverse programma's bij BNR Nieuwsradio, sinds 2020 bij 'BNR Breekt'. In 2007 startte Stadelmaier het loopbaancoaching - en trainingsbureau SheConsult. In 2014 schreef zij 'F*ck die Onzekerheid' over het impostor syndrome bij vrouwen, en in 2017 verscheen 'Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid, survivalgids voor jonge ambitieuze vrouwen'In 2015 won Stadelmaier de Joke Smit-prijs met haar inspanningen op de thema's meer vrouwen aan de top, economische zelfstandigheid van vrouwen en gelijkheid van mannen en vrouwen.

INCOMPANY TRAINING
.

Check it Out