Select Page

Drie tips om positiever in het leven te staan

Drie tips om positiever in het leven te staan

Voor sommigen is het glas halfvol, voor anderen…nou ja, je weet wel. Maar ook bij de ‘halfvollen’ onder ons zit het leven soms niet mee. Dan volgt tegenslag op tegenslag en dan is het wel eens moeilijk om positief te blijven. Dus voor iedereen die het kan gebruiken, en wie is dat niet, drie tips om positiever in het leven te staan:

  1. Blijf dankbaar
    Schrijf elke ochtend op waar je dankbaar voor bent. Begin met 3 dingen. Bijvoorbeeld de zon die schijnt, vogels die fluiten, lieve vrienden etc. Eigenlijk is dit het bijbelse adagium ‘tel uw zegeningen’. We weten uit onze coachingspraktijk dat dit geweldig helpt, dat je je echt beter gaat voelen.
  2. Geef complimenten
    Je humeur kan zo geweldig opknappen van aardig zijn tegen iemand anders. Als jij je gestrest of ongelukkig voelt dan kun je één van je vriendinnen of je ouders/broers/zussen een berichtje sturen dat je van ze houdt. Of dat je dankbaar bent voor jullie vriendschap. De nader knapt er van op maar jij ook!
  3. Tel je successen
    Eindig elke dag met op te schrijven welk succes je vandaag hebt geboekt. Je had bijvoorbeeld geen zin om de administratie te doen of te sporten, maar je hebt het toch gedaan, dat is een succes. Je hebt die zak chips niet leeggeten, een succes! Misschien heb je gesolliciteerd op een uitdagende baan, dat is ook een succes. Wanneer je jezelf dwingt iedere dag een succes op te schrijven wordt je niet alleen gelukkiger, maar je krijgt meer zelfvertrouwen en je wordt ambitieuzer. Nou, is dat niet fijn!

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!