Selecteer pagina

De zoektocht naar een uitdagende baan!

De zoektocht naar een uitdagende baan!

Na enkele jaren als marketing en communicatie manager bij een beursgenoteerd bedrijf in Utrecht gewerkt te hebben, ben ik er weg. En de reden, het bedrijf ging failliet. Daar stond ik dan. Vierendertig, economie gestudeerd (afstudeerrichting marketing), een leuke partner en een leuk huis in Amsterdam maar zonder baan. Dat is schrikken. Maar niet te lang getreurd want ik wilde vooruit kijken, kijken naar de kansen.

Om een passende en uitdagende baan te vinden heb ik verschillende paden bewandeld, één daarvan was het bezoek aan de carrièredagen in de RAI. Mijn Linked’in pagina werd grondig gecheckt, adviezen over een assessment werden gegeven en er waren vele interessante partijen die zich graag aan het beurspubliek presenteerde. Zo ook SheConsult. Ik liep langs, realiserende dat ik er ingeschreven stond en liep verder. Al snel besefte ik dat het geen kwaad kon om hen even persoonlijk te spreken. En zo geschiedde. Na een enthousiaste kennismaking met directeur Vreneli, liet ik mijn gegevens achter en liep ik met hernieuwde energie verder.

Niet lang daarna kreeg ik een mail van SheConsult, ik had het coachingstraject gewonnen. De mail gelezen en nogmaals gelezen, het stond er echt, wat was dat een geschenk! De datum voor een eerste afspraak werd gepland en een week later vond het kennismakingsgesprek met Vreneli plaats. Een enthousiaste vrouw die weet waar ze het over heeft en zeer kritische vragen kan stellen. Maar bovenal luistert. Ze wilde weten wie ik ben, waar ik sta en waar ik naar toe wil. Met een boekwerk vol opdrachten en een dosis positieve energie liep ik het pand uit.

Eén van de eerste opdrachten was het schrijven van een biografie. Maar waar begin je dan. Een verhaal heeft zich gevormd en de eerste stappen binnen ons constructieve proces waren gezet. Het werd me tijdens de vervolg sessies meer en meer duidelijk waar mijn passies en krachten liggen. Waar ik energie van krijg en wat ik wel wilde en vooral niet wilde. Gedreven door de gesprekken met Vreneli en de interessante opdrachten heb ik een lijst met aansprekende bedrijven kunnen opstellen en mijn wensen voor een functie geformuleerd. Het benaderen van de bedrijven kon beginnen. Binnen mijn netwerk ben ik gaan kijken naar verbindingen met deze wensen. Tussentijds bleef ik uitijken naar passende functies binnen bedrijven welke in mijn top tien stonden Zo ook die ene functie bij ABN AMRO.

Mede door het doorlopen proces wist ik dat ik voor deze functie wilde ik gaan. En zo geschiedde, nog voordat ik mijn sessies met Vreneli zou afronden. Ik ben er voor gegaan en het is gelukt. Ik heb mijn ontzettend mooie baan als communicatiemanager bij ABN AMRO gevonden. En weet je wie net zo trots is als ik: juist Vreneli.

Groet,

Christine Simons

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

K O S T E L O O S

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!