Selecteer pagina

De Wachtstand

De Wachtstand

Een belangrijke coachvraag is de vraag “waar wacht je op?”. Ik kom nogal wat mensen tegen die in de wachtstand staan. Ze wachten tot de baan leuker wordt, of hun partner. Ze wachten op de gouden kans. Of op het topidee voor het begin van hun onderneming. Maar als je op de bank zit te wachten, dan gebeurt er niets. Of is het in ieder geval erg onwaarschijnlijk dat er iets gebeurt.

Dus, als je wilt dat er iets verandert, dan moet je in actie komen. Dan moet je voorbereid zijn zodat, als de kans zich aandient, je hem kunt pakken. Je moet met je partner in gesprek gaan, of actief op zoek gaan naar die leuke baan.

Maar vaak zie ik dan dat mensen gaan uitstellen. “Nu niet,
want mijn kind doet eindexamen”, of” nu niet want mijn partner’s baan is onzeker” of “na de vakantie ga ik actief aan de slag” .

Maar bij doorvragen blijkt het koudwatervrees. Niet goed weten hoe je het moet aanpakken, waar te beginnen. Of bang zijn voor de consequenties.

Maar niemand weet hoe lang hij/zij nog leeft. En je hebt maar een leven. Geen tijd te verliezen toch?

Waar wacht jij op?

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

K O S T E L O O S

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!