Selecteer pagina

De twee grootste leugens bij het zoeken naar een baan

De twee grootste leugens bij het zoeken naar een baan

In deze tijd verliezen veel mensen hun baan. Maar deze tijd leidt er ook toe dat mensen gaan nadenken of ze nog wel doen wat ze willen doen. En niet zelden leidt dat tot het besluit een andere baan te gaan zoeken. Niet voor niets was de subsidieregeling op loopbaantrajecten ‘NL leert door’ binnen een maand uitverkocht. Maar het zoeken naar een nieuwe baan is een ingewikkeld en moeilijk proces. Waar haal je na een paar afwijzingen nog de moed en de kracht vandaan om enthousiast te zijn? Wat als er helemaal geen leuke banen zijn? Op Forbes troffen we een mooi artikel aan dat gaat over de twee grootste leugens in het proces van het zoeken naar een baan. Die leugens trekken alle energie uit je weg en zorgen ervoor dat je veranderd in een hoopje ellende.

De eerste leugen is: “Als het zover komt ligt het aan mij“. Dat is positief, als het lukt is dat jouw verdienste. Maar als het niet lukt is het jouw fout. Maar iets is nooit helemaal alleen jouw verdienste. Er zijn altijd anderen bij betrokken. En een portie geluk. En zo is het ook bij een mislukking, ook daar spelen zaken die jou niet toe te rekenen zijn. Je maakt jezelf wel heel groot en almachtig om te denken dat jouw inzet allesbepalend is 🙂

De tweede leugen is: “Er zijn nu geen kansen“. Ook dat is flagrante onzin. Er zijn altijd kansen. Het stikt van de kansen! Misschien niet in de bedrijfstak waar je uitkomt, maar wel in andere bedrijfstakken. Misschien kun je voor jezelf beginnen? Sta open voor nieuwe kansen. Kijk eens op deze website: www.krapteberoepen.nl voor inspiratie.

Eigenlijk vraagt deze coronatijd: Kun je opnieuw beginnen? En het goede nieuws is “Yes you can!’ Forbes: “That’s not just motivational mumbo-jumbo: that’s how human beings are wired. We may not want to create something new, we may be wishing for what’s past, we may tell ourselves that there are no opportunities, but sooner or later we tap into the two words that we all have the capacity to embrace: move on. Here’s how to do just that – and you don’t have to go it alone: Connect to create and find a new perspective!” En daar sluiten we ons helemaal bij aan!

Lees hier het hele artikel

Het kosteloze Corona Coaching programma of een van de topcoaches van SheConsult kan je hierbij ook helpen

Lees meer over solliciteren

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Zoek op onderwerp

SheAcademy YouTube

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!