Select Page

De spelregels van mannen

De spelregels van mannen

Ik geef bijna wekelijks masterclasses voor vrouwelijk toptalent, o.a. voor een grote financiële instelling. Vaak komen dan de grote ergernissen van vrouwen aan de orde. En vaak hebben die ergernissen betrekking op hun leidinggevende, een man.

Zo ook een vrouw deze week. Zij snapte niet dat haar leidinggevende tegenover zijn baas deed alsof alles op de afdeling helemaal gesmeerd en volgens planning verliep. Ze zei: “Hoe kan hij dat nou zeggen? Het gaat helemaal niet goed. We lopen weken achter.” Ik legde haar uit dat mannen en vrouwen verschillende spelregels hebben. Eén van de spelregels van mannen is dat je niet alles hoeft te vertellen. Vrouwen daarentegen willen een transparant en compleet verhaal vertellen. Daar snappen mannen dan weer helemaal niks van!

Een andere spelregel van mannen, je bent pas af als de scheidsrechter het ziet, speelt hier ook een rol. Zolang de directeur de fout niet ziet, is er niks aan de hand. Ook daar snappen wij vrouwen niks van.
Wat helpt, is het boekje Vrouwen bluffen niet (de Groot en Bührs) te lezen en het boek dan doorgeven aan je leidinggevende. Vervolgens kun je daar met elkaar een gesprek over voeren. Uit ervaring van mijn cliënten weet ik dat dát wel helpt!

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!