Select Page

De helft van stilzittende werknemers gaat sporten als de baas betaalt

De helft van stilzittende werknemers gaat sporten als de baas betaalt

Ondanks dat onderzoek aantoont dat sporten en bewegen de productiviteit en gezondheid van werknemers verbetert, is het voor werkgevers nog niet vanzelfsprekend om te investeren in vitaliteitsprogramma’s. Al is de behoefte er wel. Onderzoek van Gympass wijst uit dat bijna de helft van de Nederlanders zegt meer te gaan sporten als hun werkgever betaalt.
Dat zeggen niet alleen de mensen die al sporten, de stilzitters zeggen het ook. Bijna de helft (47%) van de stilzitters zegt te gaan beginnen met sporten als het gefinancierd wordt. Dat verbaast Melissa van Gestel, CEO van Gympass Nederland, niet: “We krijgen dit ook te horen van bedrijven die gebruik maken van ons collectieve sportabonnement. Zelfs hun werknemers die nog nooit een voet in de sportschool hebben gezet, beginnen met sporten. Geld is een zeer belangrijke drempel die veel van hen tegenhoudt, dus een financiële bijdrage door de werkgever zorgt ervoor dat sporten toegankelijker wordt.”

“Zelfs hun werknemers die nog nooit een voet in de sportschool hebben gezet, beginnen met sporten.”

Investeren in sport brengt voordelen
Die financiële drempel om te investeren in sport is er niet alleen voor werknemers, maar ook voor werkgevers. Van Gestel: “Ook werkgevers vinden de financiële investering in sport nog niet vanzelfsprekend. Vaak zien ze niet direct de return on investment. Maar die is er wel degelijk. Buiten het feit dat een bedrijf aantrekkelijker wordt voor nieuw talent en de fysieke en mentale gezondheid van werknemers verbetert, zijn er ook economische voordelen: uit onderzoek blijkt dat regelmatig sporten het verzuim met 4,1 dag per werknemer per jaar terugdringt. En laat werknemersverzuim nou net een van de grootste problemen zijn waarmee werkgevers te kampen hebben.”

Verschil jong en oud
Jongere werknemers sporten meer dan oudere. Waar de helft van de 55-plussers aangeeft niet aan sport te doen, gaat dit bij jongere werknemers om de minderheid. Toch zou bijna een derde (31%) van de senioren wel willen beginnen met sporten als de baas betaalt. De jongere niet-sporters zijn nog welwillender: ruim twee derde (68%) van hen zegt te gaan sporten als hun werkgever dat financiert. Ook al zijn jongere werknemers welwillender qua sport dan oudere, Van Gestel blijft van mening dat investeren in sport voor senioren ook zeker waardevol is. “We horen vaak van bedrijven dat het terugdringen van verzuim onder oudere werknemers een uitdaging vormt. Hopelijk tonen we hiermee aan dat ook zij bereid zijn om aan hun gezondheid te werken, als de werkgever hen dat zetje in de rug geeft door mee te betalen.”

Dus werkgevers, stap zelf over de financiële drempel heen en ga investeren in sport. Je krijgt er gezondere werknemers voor terug!

 

Klik hier voor het oorspronkelijke artikel van Managers Online

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!