Select Page

De eerste vrouwelijke directeur van de New Yorkse beurs: Stacey Cunningham

De eerste vrouwelijke directeur van de New Yorkse beurs: Stacey Cunningham

Na 226 jaar aan mannelijke leiders bij de New York Stock Exchange (NYSE), de grootste aandelenbeurs ter wereld, is het moment daar: Stacey Cunningham (43) is benoemd tot directeur. Ze begint morgen. Ook Nasdaq, een andere grote aandelenbeurs, heeft sinds januari een vrouw als baas. De vanzelfsprekendheid van de ‘grijze’ man aan de top wordt getrotseerd. Cunningham, nu nog operationeel bestuurder, is sinds 1994 met plezier werkzaam bij NYSE. “Ik hield van dit bedrijf vanaf het moment dat ik hier de deur binnenstapte,” vertelt ze.

Eerder dit jaar vertelde Cunningham tijdens een speech over haar bewondering voor de eerste vrouwelijke handelaar op de aandelenbeurs, Muriel Siebert. Voor Siebert in 1967 startte, moesten er nog wat dingen veranderen. Zo werd een telefooncel op de 7e verdieping omgebouwd tot een damestoilet, waar Cunningham aan het begin van haar carrière ook nog gebruik van moest maken.

Cunningham noemde dat typisch voor de mannencultuur van Wall Street. In haar speech onderstreepte ze hoe belangrijk het is dat er meer vrouwen aan de slag gaan bij de Amerikaanse aandelenbeurzen.

Meer vrouwen in een mannenwereld
Janet Yellen pleitte ook voor meer vrouwen in de financiële sector. Als eerste vrouw werd zij in 2014 aangesteld als voorzitter van de Amerikaanse Centrale Bank. Dit jaar hield ze haar afscheidsspeech waarin ze vrouwen opriep zich niet te laten tegenhouden door mannen om de top te bereiken.

We staan natuurlijk achter Cunningham en Yellen wat dit betreft, maar Wall Street is nog steeds een mannenwereld. Toen Cunningham startte bij NYSE, werkten er maar 40 vrouwen ten opzichte van 1300 mannen. Inmiddels is die schamele 3% aan vrouwelijke medewerkers volgens cijfers van Business Insider vertienvoudigd. Aandelenbeurzen zijn steeds bewuster bezig met het aantrekken van vrouwen. Daar zijn we blij mee!

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Organiseer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Zijbalk ad

Laatste posts over vrouw en werk

Loopbaan tips & Coach cases

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!