Select Page

De beste tips om werk en een baby te combineren

De beste tips om werk en een baby te combineren

Als je zwanger bent en wilt blijven werken, buitelen de clichés over je heen. Jolie Jacobs, journalist en moeder van een 16 maanden oude zoon, heeft voor alle aanstaande ouders de vier irritantste clichés op een rij gezet met haar vier beste tips om het eerste jaar zo fijn mogelijk door te komen.

Cliché 1: ‘Je komt handen tekort in het eerste jaar’
Dat klopt! En daarom kun je maar beter om hulp vragen. Niemand vind het erg om je te helpen. Je familie en vrienden zullen vereerd zijn als je het vraagt.

Cliché 2: ‘Je wordt nooit meer dezelfde’
Volgens Jacobs is dit onzin. Je bent en blijft wie je altijd al was. Wellicht stel je andere prioriteiten en ervaar je andere of heftigere emoties, maar je normen en waarden veranderen niet. Accepteer ook vooral dat je emoties en prioriteiten veranderen, want het is volkomen normaal.

Cliché 3: ‘Je kunt er niet voor je kind én voor je werk zijn’
Werk is werk en privé is privé. Houd die twee gescheiden en focus je op een ding tegelijk. Ga geen info-avonden voor basisscholen op je werk plannen, maar ga ook niet op je vrije dag achter je laptop zitten. Zo kun je er voor beiden zijn, zonder een van de twee tekort te doen.

Cliché 4: ‘Er is geen tijd meer voor jezelf’
Na een lange werkweek en slapeloze nachten is ontspannen een must. Organiseer je sociale leven daarom zodanig dat je je agenda meerdere keren per week vrijmaakt voor ontspanning.

Lees het volledige artikel op Intermediair hier.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Organiseer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Zijbalk ad

Laatste posts over vrouw en werk

Loopbaan tips & Coach cases

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!