Coronacrisis heeft grote impact op vrouwen. Zo houdt je de regie in handen.

Coronacrisis heeft grote impact op vrouwen. Zo houdt je de regie in handen.

Interview in Linda door Rowan Peperkamp van 6 oktober 2020, met SheConsult oprichter drs Vréneli Stadelmaier.

 

De coronacrisis gaat niemand in de koude kleren zitten, maar de pandemie blijkt anderhalf keer heftiger voor vrouwen dan voor mannen. Een gegeven dat wel wat aandacht kan gebruiken. Zeker op Diversity Day, de dag waarop iéders talenten worden gekoesterd.

Het is dinsdag Diversity Day en op deze dag organiseren bedrijven eigen activiteiten om aandacht te vragen voor diversiteit op de arbeidsmarkt en in de maatschappij.

HEFTIGERE IMPACT

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de coronacrisis een heel andere én heftigere impact heeft op vrouwen dan op mannen. Veel werknemers in vitale sectoren zoals de zorg en het onderwijs zijn vrouw. Deze banen zijn vaak slecht betaald en hebben een hoge werkdruk. Daarnaast zijn vrouwen weinig te vinden in posities waar besluiten worden genomen. Ook nemen vrouwen thuis nog steeds veel meer taken op zich dan mannen en hebben vrouwen, naast het thuiswerken, ook de verantwoordelijk voor de zorg van de kinderen.

 

CORONACRISIS

“Vrouwen worden zwaarder belast en nemen bijvoorbeeld extra huishoudelijke taken op zich”, vertelt Vréneli Stadelmaier, oprichter van coachingsbedrijf SheConsult. “Zelfs als hun partner ontslagen wordt, gaan vrouwen juist meer doen. Ze zien het ontslag als verlies van de masculiniteit van mannen. Omdat ze het zó met hem te doen hebben, hoeft hij geen extra huishoudelijke taken op zich te nemen.”

Lees verder op LINDA.nl

 

 

 

 

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

INCOMPANY TRAINING
.

Check it Out