Selecteer pagina

Vrouwelijk Leiderschap in Hospitality in één dag

 Maandag 2 juli  2018

THEATER GOOILAND  HILVERSUM

Registratie info

Kennis & Inspiratie Boost

Plug in op de ervaring van topvrouwen uit de hospitality-industrie en daarbuiten. Leer van de experts in strategie, onderhandelen, overtuigen en zelfvertrouwen. Geef jouw vrouwelijke leiderschap een boost, raak geïnspireerd en gemotiveerd. Ga naar huis met direct toepasbare praktische tips en trics. DEZE DAG WIL JE NIET MISSEN!
Claartje Vinkenburg

Vrije Universiteit Amsterdam

Universitair Hoofddocent Vrije Universiteit Amsterdam en consultant. Onderzoekt diversiteit en het teveel aan topmannen.

Elisa de Groot

Stratego voor Vrouwen

Expert in het strategische machtsspel in organisaties. Auteur van diverse managementboeken voor vrouwen, zoals ‘Stratego voor Vrouwen’.

Yvette Berkel

Onderhandelen voor vrouwen

Expert in procurement, weet als geen ander hoe je moet onderhandelen. Mede-auteur van ‘Onderhandelen voor vrouwen’

Caro van Eekelen

Accor Hotels Senior Vice President Culturele Transformation HR wereldwijd AccorHotels. Vanuit Parijs HR Talent & Cultuur voor 250 000 medewerkers.

Pacelle van Goethem

IJs verkopen aan Eskimo’s

Expert in overtuigen. Ze ontwikkelde methode om persoonlijke overtuigingskracht te vergroten. Schreef ‘IJs verkopen aan Eskimo’s’.

Vréneli Stadelmaier

F*ck die Onzekerheid

Spreker en auteur over vrouw en werk. Bedrijfskundige en loopbaancoach, oprichter SheConsult. Schreef ‘F*ck die Onzekerheid’.

Karin van den Berg

Hilton Hotel Rotterdam 

Maakte flitsende carrière bij Hilton Hotels: Directeur Hilton Hotel Rotterdam, daarvoor bij Doubletree by Hilton in Zagreb.

Jildou van der Bijl

LINDA. magazine

Hoofdredacteur van LINDA, het grootste vrouwenmagazine van Nederland en creative director bij Mood for Magazines.

DE DAG IS VERDEELD IN VIER INSPIRERENDE MODULES:

Module: Strategie

In deze module bespreekt Elisa de Groot de “spelregels” binnen organisaties. De regels en de manier waarop gespeeld wordt, is bepaald door mannen. Als vrouwen ook de hogere posities in organisaties willen bekleden, is het van belang te weten wat de verschillen zijn in het gedrag en de aanpak van vrouwen en mannen. Niet om je aan te passen, maar wél om het spel strategisch mee te kunnen spelen.Je leert zicht te krijgen op ‘de regels van het spel’ én hoe je het spel strategisch mee kunt spelen zonder jezelf te verliezen.

Module: Overtuigen

Hoe werkt invloed en overtuigen? Hoe groeit overtuigings-kracht? Wat geeft impact in speeches, presentaties, onderhandelingen & vergaderingen? Wat gebeurt er in onze hersenen bij overtuigen? Hoe werkt ons brein en wat is de psychologie en wetenschap achter overtuigen? Pacelle van Goethem bespreekt in deze module de wetmatigheden van overtuigen. Wat is jouw persoonlijke stijl van overtuigen? Wat zijn de voor- en nadelen? Je leert direct je persoonlijke overtuigingskracht te vergroten.

Module: onderhandelen

Voor veel mannen is een van hun regels: de eerste nee betekent geen nee, maar geeft de start van de onderhandeling aan. Vrouwen zien de eerste nee juist vaak als het eind van de onderhandeling. Vrouwen hebben niet altijd door dat onderhandelen niets meer is dan een spel tussen twee partijen en dat ze daarmee hun voordeel kunnen doen. Yvette Berkel vertelt je hoe je dat doet. Goed onderhandelen levert je een hogere waardering, meer status en meer kansen om jezelf te ontwikkelen op. Bovendien ben je meer tevreden over je positie, je salaris en de invloed die je kunt uitoefenen.

Module: zelfvertrouwen

.In deze module laat Vreneli Stadelmaier je kennismaken met het impostor syndrome, de angst om door de mand te vallen. Rationeel weet je dat je capabel en geschikt bent. En toch vrees je dat iemand erachter komt dat het allemaal niks voorstelt. Je hebt het idee dat je eigenlijk iedereen voor de gek houdt en niet capabel blijkt te zijn. Als gevolg daarvan leg je de lat heel hoog, en loop je het risico op een burn-out, of heel laag, waardoor je niet zichtbaar bent. In deze module leer je af te rekenen met die angst, met die gedachten, waardoor je zelfvertrouwen èn je carrière een enorme boost krijgt,

Boek nu. Er zijn nog maar een paar kaarten beschikbaar!

JE TAKE-AWAY’S VAN DEZE UNIEKE DAG

  • Je vergroot je strategisch inzicht voor effectief leiderschap op alle niveaus – en in iedere situatie.
  • Je verkoopt je ideeën beter in iedere meeting – en bij je leidinggevende.
  • Je hebt meer invloed in de organisatie, jouw mening wordt gevraagd.
  • Je gaat slimmer en effectiever onderhandelen, ook over je salaris.
  • Je boost je zelfvertrouwen, in iedere situatie en twijfelt nooit meer aan jezelf.
  • Je bent meer zichtbaar, binnen en buiten je organisatie.

Vrouwen in topposities in de hospitality-industrie, top-experts, auteurs en wetenschappers delen met jou hun ervaringen en kennis.

Deze dag wil en mag je niet missen!

HET PROGRAMMA
9.00u registratie en koffie

9.30u welkom en opwarmertje

Dagvoorzitter: Ghislaine Plag

Ghislaine Plag is presentator van de dagelijkse talkshow Spraakmakers op NPO Radio 1. Ze is iedere werkdag tussen 9.30 en 11.30 uur te beluisteren op de zender. Eerder presenteerde ze voor de KRO-NCRV tv-programma’s als Netwerk, Rondom 10 en Debat op 2. Ook was ze jarenlang een van de presentatoren van het interviewprogramma Casa Luna, waarin ze op haar persoonlijke en betrokken manier nachtelijke gesprekken met vooraanstaande gasten voerde. In 2014 keerde ze terug naar Radio 1 voor het dagelijkse ochtendprogramma.

Ghislaine is de dagvoorzitter deze dag.

Lees verder
In 2006 begint Ghislaine bij het populaire NCRV radioprogramma Plein Publiek. Daarna verhuist ze naar Radio 1 voor NCRV-programma’s als Stand.nl, Stand.café, MM-Magazine en Lunch! Na een televisie-uitstapje met het programma Uitgedokterd over alternatieve medische behandelingen, ging ze andere tv-programma’s presenteren zoals Rondom 10 en Netwerk en lange tijd Debat op 2. Ze bleef een van de presentatoren van het nachtprogramma Casa Luna. In 2014 keerde ze weer terug bij de radio voor het dagelijkse ochtendprogramma. Ghislaine is een veel gevraagd dagvoorzitter en presentator.
9.40u Claartje Vinkenburg
Claartje Vinkenburg werkt als zelfstandig organisatieadviseur en is daarnaast als universitair hoofddocent verbonden aan de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam. Deelt haar wetenschappelijke inzichten met ons en gooit de knuppel in het hoenderhok!
Lees verder
Claartje doet onderzoek naar diversiteit in loopbanen, waarbij ze vooral kijkt naar de rol van impliciete bias, normatieve opvattingen en discursieve praktijken op carrières in de wetenschap en de zakelijke dienstverlening. De European Research Council (ERC) financierde haar onderzoek naar de carrières en de succeskansen van ERC aanvragers (v/m). Op basis van haar onderzoek adviseert zij organisaties over wat je kunt doen om de impact van bias op de besluitvorming rond selectie en promotie te beperken. Claartje heeft diverse wetenschappelijke artikelen en boekhoofdstukken geschreven. Claartje is gehuwd en heeft twee dochters.
MODULE STRATEGIE

10.00u Elisa de Groot

11.00u break

Elisa de Groot is expert in het strategische machtsspel in organisaties. Ze is auteur van diverse managementboeken voor vrouwen, zoals Stratego voor Vrouwen, en Onderhandelen voor vrouwen. Zij kijkt samen met jou op een energieke en inspirerende manier naar de verschillende manieren van werken van vrouwen en mannen binnen organisaties.
Lees verder
Rode draad zijn de ongeschreven regels van het spel als het gaat om het maken van carrière en het hebben van impact en invloed. Zij weet hoe je communicatief slim inspeelt op de karaktertrekken van je gespreks- of onderhandelpartner en hoe je omgaat met verschillen tussen mannen en vrouwen.

Voor mij erg waardevol. Eindelijk heb ik zelf stappen kunnen zetten.”

“Inzicht in waarom het gaat zoals het gaat op de werkvloer en echte handvatten hoe het aan te pakken. Behalve het inzicht leert het je vooruit te denken (strategisch) met voor jou en de organisatie goed resultaat bij onderhandelen en invloed uitoefenen. Voor mij heel duidelijk en een eye-opener.”

Lees hier het interview met Elisa de Groot in Hospitality Management: Van evenwicht wordt iedereen gelukkiger

11.20u Caro van Eekelen
Senior Vice President Culturele Transformation HR wereldwijd bij AccorHotels. Binnen deze functie geeft zij vanuit hoofdkantoor in Parijs invulling aan de wereldwijde HR Talent & Cultuur transformatie voor 250.000 medewerkers bij de internationale hoteloperator. 
Lees verder
Van Eekelen was sinds 2013 landen-directeur Benelux. Ze was binnen het bedrijf in 2009 wereldwijd de eerste vrouw die landendirecteur werd. Gebaseerd op jaren van nationale en international beroepservaring binnen grote internationale bedrijven heeft Van Eekelen een heldere visie op culturele verschillen op de werkvloer. Ze is persoonlijke betrokken geweest bij het vergroten van de diversiteit, zowel binnen haar rol bij Accor als daarbuiten. Bij Accor dringt Van Eekelen erop aan om jonge professionals te betrekken en vast te leggen bij het bedrijf. En doet er alles aan om meer vrouwen op topposities te krijgen. Lees hier het interview met Caro van Eekelen in Hospitality Management: Zeg eens ja tegen uitdagingen
MODULE ONDERHANDELEN

11.50u Yvette Berkel

12.50u Lunchbreak

Als inkoop-professional weet Yvette Berkel als geen ander hoe je moet onderhandelen. Ze kent alle tips en trics en weet met name waar vrouwen goed in zijn, en waar hun valkuilen liggen. Sinds 2007 werkt Yvette Berkel aan  het opzetten en verbeteren van inkooporganisaties. Auteur van Onderhandelen voor vrouwen.

Lees verder
Met haar team bij de Politieacademie won ze de Dutch Sourcing Award 2010. Na haar MBA aan Cranfield University (UK) werkte zij vanuit Londen als management consultant bij A.T. Kearney voor een groot aantal internationale accounts.  Sinds 2001 is haar basis Nederland, waar zij o.a. voor Nuon de inkoopfunctie voor diensten opzette. Zij is mede-auteur van de management bestseller ‘Strategisch Onderhandelen voor Vrouwen’.  

“Hier spreekt de professional. Yvette laat ziet dat onderhandelen een spel is en dat je er plezier kunt hebben”

“Ik heb volgende week salarisonderhandelingen, ik zie er nu veel minder tegenop. En ik ga scoren, haha!”

13.40u Karin van den Berg
Karin van den Berg is Directeur van het Hilton Hotel Rotterdam. Ze startte haar Hiltonloop-baan in september 2001 op Hilton Schiphol met een internationaal revenue management project. “Ik geloof niet zozeer in een glazen plafond, vaak is het meer de uitdaging van een plakkerige vloer”.
Lees verder
Karin van den Berg is sinds 2015 directeur van het Hilton Rotterdam, waar zij haar expertise inzet om haar team te begeleiden bij het verzorgen van ultieme gastvrijheid aan de gasten en het realiseren van optimale resultaten voor alle belanghebbenden van het hotel. Zij startte haar Hilton loopbaan in september 2001 op Hilton Amsterdam AirportSchiphol in een internationaal revenue management project, waarna zij verschillende functies op dit gebied doorliep, tot en met de functie van Senior Director of Revenue Management Europe. Na een interim periode als hotel manager in Hilton Royal Parc Soestduinen gedurende 2009, werd zij hotelmanager van Hilton Den Haag, gevold door General Manager van het eerste DoubleTree by Hilton in Zagreb, Kroatië in 2012. Afgestudeerd van de Hotelschool Den Haag in 1997, heeft Karin van den Berg haar operationele hotel ervaring opgedaan in Phuket, Thailand en Beijing, China gedurende de eerste 4 jaren van haar carriere. Als zij niet bezig is met gastvrijheid, brengt zij tijd door met haar man en dochter, op de tennisbaan, of met een goed boek in de tuin.  Wat betreft gender diversiteit, zet zij zich in om vrouwelijk talent in haar organisatie te stimuleren om kansen te grijpen. “Ik geloof niet zozeer in een glazen plafond, vaak is het meer de uitdaging van een plakkerige vloer”.   Lees hier het interview met Karin van den Berg in Hospitality Management: Ik geloof niet in het glazen plafond
MODULE OVERTUIGEN

14.00u Pacelle van Goethem

15.00u Break

Pacelle is onderzoeker, schrijver en Nederland’s meest gevraagde spreker op het gebied van overtuigen, stem en invloed. Ze traint de top van politiek en bedrijfsleven in overtuigen en is auteur van de bestseller IJs verkopen aan eskimo’s. Ze gaat jou ook overtuigen!
Lees verder
Pacelle is van origine Spraak-, Taal- en Stempatholoog, Ze specialiseerde zich verder bij Psychologie en Massacommunicatie en deed mee aan onderzoek van de Radboud Universiteit en het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zij ontdekte de spectaculaire samenhang tussen ontspanning en overtuigen.

“Pacelle van Goethem heeft ons een belangrijk stukje bewustzijn meegegeven dat ongelofelijk goed te gebruiken is in elke willekeurige situatie”

“Een van de beste seminars was die we ooit hebben bijgewoond. Perfecte combinatie van wetenschappelijke achtergrond, praktische weetjes en direct toepasbare technieken.”

15.20u Jildou van der Bijl
Jildou van der Bijl studeerde aan de Hogeschool voor Journalistiek te Zwolle en werd op haar 27e hoofdredacteur bij Nieuwe Revu. Daarna leidde ze bij Mood for Magazines onder meer La Vie en Rose, Oog (het tijdschrift van het Rijksmuseum) en zette ze de specials van LINDA. (LINDA.meiden, LINDA.mode, LINDA.wonen, LINDA.man en L’HOMO.) op. Sinds 2008 is Jildou werkzaam als algemeen hoofdredacteur van het merk LINDA.
Lees verder
Jildou is de drijvende kracht achter één van Nederlands meest succesvolle mediamerken. Onder leiding van Jildou groeide de oplage van LINDA. naar 233.452, werd LINDAnieuws.nl gelanceerd (dat gemiddeld 2,6 miljoen bezoekers per maand bereikt), ontstond LINDA.het bureau, het reclamebureau van de makers van LINDA., en werd het online videplatform LINDA.tv opgezet. In 2016 was het eerste LINDA.festival een feit, in het najaar van 2018 wordt dit voor de derde keer georganiseerd. Jildou staat al drie jaar op rij in de top 10 in de categorie Media in Opzij’s Top 100 van meest invloedrijke vrouwen van Nederland. En in De Media 100, de jaarlijkse lijst van de meest invloedrijke mensen in de Nederlandse media, staat Jildou, als vierde vrouw, op plaats zeventien (2017). Vanaf januari 2018 is zij toegetreden tot het bestuur van SIRE. Jildou woont samen met beeldend kunstenaar Paul Kooiker en is moeder van twee kinderen. Vandaag vertelt ze over haar carrière, hoe het is om leiding te geven aan voornamelijk vrouwen en hoe ze bij LINDA. omgaan met werkdruk. Bovendien deelt ze haar belangrijkste lessen met ons.
MODULE ZELFVERTROUWEN 15.40u Vréneli Stadelmaier

16.40 Afsluiting en borrel

Vréneli Stadelmaier is directeur/oprichter van SheConsult, auteur van bestseller  F*ck die onzekerheid, spreker en loopbaancoach voor vrouwen, winnares van door de regering ingestelde Joke Smit-prijs 2015. Ze is tevens initiatiefnemer van deze dag.
Lees verder
Haar missie is meer vrouwen aan de top. Ze schreef ‘F*ck die Onzekerheid’, met meer dan 11.000 verkochte exemplaren een bestseller, en ‘Yes She’s Smart, een Slimme meid is op haar toekomst voorbereid’. Dat laatste boek is bestemd voor vrouwen die nu afstuderen en de arbeidsmarkt opgaan. Om ze beter voor te bereiden op wat komen gaat. Ze staat in het hele land op podia met het Theatercollege F*ck die Onzekerheid:

“Geweldig, wat een topmens! En wat een goed en herkenbaar verhaal. Het heeft echt wat met me gedaan. Nieuwe inzichten èn praktische tips.”

“Zeer inspirerend, energiek, herkenbaar en praktisch. Fucking goed! ”

Vréneli is getrouwd, heeft 3 kinderen en twee stiefkinderen, en die zijn allemaal al het huis uit!   Lees hier het interview met Vreneli Stadelmaier in Hospitality Management: Ik wil vrouwen inspireren hun carrière een boost te geven

Een van de beste seminars was die we ooit hebben bijgewoond. Perfecte combinatie van wetenschappelijke achtergrond, praktische weetjes en direct toepasbare technieken.
Tanja S.

Voor mij erg waardevol. Eindelijk heb ik zelf stappen kunnen zetten.
Sophie H.

Ik heb volgende week salarisonderhandelingen, ik zie er nu veel minder tegenop, want ik weet nu hoe ik het ga aanpakken om meer te verdienen (dat zal mijn baas niet leuk vinden, haha).
Fatima M.

Zeer inspirerend, energiek, herkenbaar en praktisch. Fucking goed!
Marieke van den B.

Geweldig! En wat een goed en herkenbaar verhaal. Het heeft echt wat met me gedaan. Nieuwe inzichten èn praktische tips.
Jolanda S.

Inzicht in waarom het gaat zoals het gaat op de werkvloer en echte handvatten hoe het aan te pakken. Heel verhelderend.
Jamilla S.

Ik heb nu echt een idee waar ik kan groeien. Voorheen deed ik maar wat maar nu heb ik richting. Dat is een fijn gevoel.
Mirjam de W.

Boek nu. Er zijn nog maar een paar kaarten beschikbaar. vol=vol!

 

De Organisatie

De organisatie is in handen van SheConsult een bureau voor talent- en loopbaanontwikkeling voor vrouwen. SheConsult is in 2007 opgericht door drs. Vréneli Stadelmaier. SheConsult is tevens initiatiefnemer van:

  • SheNews.nl, een online magazine voor vrouw en werk,
  • SheTalentbank.com, een jobboard voor vrouwen,
  • AlleVrouwenNetwerken.nl, en
  • SheMedia, uitgeverij.

SheConsult is gevestigd in Weesp, Stationsplein 28. Telefoon 020-3080644, mail info@sheconsult.nl

SUPER LASTMINUTE deal

Super Last Minute deal € 100,00 euro korting.

Last Minute-deal: er zijn nog maar een paar kaarten.
Betaal € 365,- ipv € 465,- incl. BTW

Betaal je het PRIVE, bijvoorbeeld omdat je werkgever het niet belangrijk vindt? Wij vinden het wèl belangrijk dat je komt, daarom betalen wij de BTW: De last-minute-aanbieding voor iedereen die het privé betaalt is: €365,- (Omdat we wel BTW moeten afdragen hebben we administratief de ticketprijs verlaagd naar € 301,65, het ticketsysteem rekent dan 63,35 BTW erboven op, dat gaat automatisch. Zo kom je op een ticketprijs voor jou, all in, van €365,- (€301,65 excl. BTW). Dus boek nu! Leuk dat je komt!

Voor studenten geldt een speciaal tarief. Meer info bij Lisanne: info@sheconsult.nl

Betaling kan online of via een factuur.