Case: Marjan is niet gelukkig in haar werk

Case: Marjan is niet gelukkig in haar werk

Regelmatig berichten we uit onze coachpraktijk. Dat doen we aan de hand van 5 vragen aan een van onze coaches. Deze keer is het de beurt aan onze coach Nicole Wilming. Zij heeft haar praktijk in Tilburg, maar coacht vrouwen uit het hele land. Deze keer vertelt ze over haar cliënt Marjan. Zij is ongelukkig in haar werk.

Wie is je klant?

Mijn klant is een 30-jarige juriste, Marjan, die zich bezig houdt met projecten binnen de gemeente. 

Wat is haar coachvraag?

Haar coachvraag was: ik ben niet gelukkig in mijn werk. De druk die ik ervaar is te hoog en ik dreig uit te vallen met een burn-out. Ik wil graag hulp om te onderzoeken waar ik wel energie van kan krijgen en wat moet ik doen om op een positef energielevel te komen?

Haar doel was om te leren voor zichzelf te kiezen in plaats van de weg te bewandelen die anderen voor haar uitstippelen. Zij wilde graag leren verwachtingspatronen van anderen los te laten. 

 

Hoe heb jij haar geholpen?

Ik ben begonnen met een wakker-maken oefening om haar terug te brengen naar de basis; waar word je gelukkig van en waar mag iemand je voor wakker maken?  Hierbij kwamen meteen punten naar voren die niks met haar werk te maken hadden. Voor haar een grote verrassing. Aansluitend hebben we via de banenwaardenlijst in kaart gebracht welke waarden belangrijk voor haar zijn. Dit gaf eveneens veel inzicht.  Met behulp van een lifemap en kijken naar haar eigen successen werd steeds duidelijker waar ze trots op is, niet alleen in werk maar vooral ook als mens. Zij kreeg inzicht dat ze erg bezig was met het oordeel van anderen, durfde zelf niet te voelen en was erg confrontatiemijdend. Door het hardop te benoemen werd ze erg emotioneel en kwam ze dichter bij zichzelf. Met een oefening om “ Nee”  te durven zeggen hebben we een doorbraak kunnen bereiken. In de coaching heb ik de focus vooral gelegd op het stuk persoonlijkheidsontwikkeling, waarbij de vraag “ wie ben ik , wat wil ik en wat kan ik” centraal stond.

Wat was het resultaat?

Het resultaat was dat ze inzag dat ze vooral probeerde de dromen van haar vader na te leven in plaats van haar eigen dromen te volgen. Ze heeft ontslag genomen en gaat op zoek naar een baan waarin ze zachter en vrowelijker mag zijn. 

Wat zei je klant?

Mijn coachee zei: “Ik doe de baan van mijn vader, maar hij is een man!” Nu mag ik kiezen voor een baan die past bij mijn waarden als vrouw, waarden die voor mij belangrijk zijn en gaan over schoonheid, eerlijkheid, flexibiliteit en liefdevol zijn. 

Nicole Wilming vertegenwoordtigt SheConsult in Tilburg

Ook interessant: Case: Maria wil meer zelfvertrouwen kweken

INCOMPANY TRAINING
.

Check it Out