Selecteer pagina

Case: Ellen wil een betere werk-privébalans

Case: Ellen wil een betere werk-privébalans

werk-privébalans

Regelmatig berichten we uit onze coachpraktijk. Dat doen we aan de hand van 5 vragen aan een van onze coaches.
Deze keer is het de beurt aan onze coach Petra van Gans. Zij heeft haar praktijk in Rotterdam, maar coacht vrouwen uit het hele land. Deze keer vertelt ze over haar cliënt Ellen, die een betere werk-privébalans wil. Wat heeft Petra gedaan om haar te helpen?

  1. Wie is je klant? 

Ellen, 59 jaar, medewerker communicatie 

  1. Wat was haar vraag?

Ellen wilde voor zichzelf uitvinden hoe ze verder wilde tot haar pensioen. Ze dacht er over om minder te gaan werken. Ze twijfelde echter, omdat ze haar werk erg leuk vindt. Mede daarom werkte ze vaak over. Daarnaast is ze is vaste oppasoma en mantelzorger. Ze merkte dat ze te weinig tijd had voor zichzelf. Ze vroeg zich af welke keuzes ze kon maken voor een betere werk-privébalans.

  1. Hoe heb je het aangepakt?

Eerst hebben we de coachvraag verdiept om duidelijk te krijgen wat haar belemmerde om keuzes te maken. De coachvraag en de subdoelen hebben we vastgelegd in een coachcontract, zodat we allebei hetzelfde doel voor ogen hebben. 

Tijdens een aantal wandelingen hebben we steeds aan de hand van situaties knelpunten besproken. Doordat ze anders naar de situatie kon kijken kwamen er ook ideeën bij haar op om dingen anders te doen. We hebben dit steeds samen concreet gemaakt, zodat ze ook daadwerkelijk dingen anders aanpakte.

  1. Wat was het resultaat?

Ellen is zich er nu veel meer bewust van dat haar eigen overtuigingen haar in de weg staan. Nu ze deze belemmerende gedachten herkent kan ze deze transformeren naar helpende gedachten. Het coachtraject heeft haar inzicht en ruimte gegeven om zelf de keuzes te maken voor een betere werk-privébalans. Ze is nu een tevreden adviseur die duidelijk haar grenzen aan kan geven, ze geniet van haar rol als oppasoma en kan er zijn als er mantelzorg nodig is. Èn ze heeft voldoende tijd voor zichzelf en de dingen waar ze energie van krijgt. 

  1. Wat zei de klant?

“Als ik dingen om me heen zie, dan wilde ik die oplossen en trok ik alles naar me toe. Dat ging ten koste van mezelf. Bovendien pakte ik die manier ook meer werk naar me toe dan past bij mijn verantwoordelijkheid. Ik blijf iemand die zorgt, maar kan dit nu ook richting mezelf inzetten.”

Meer weten over Petra van Gans? Klik hier!

Loopbaancoach Rotterdam Gans Blokje

 

 

 

 

 

 

Vond je deze case interessant? Dan is deze misschien ook leuk om te lezen!

Over de Auteur

Petra van Gans

Drs. Petra van Gans is loopbaancoach voor SheConsult. Ze is gespecialiseerd in stress en burn-out, zelfvertrouwen en zingevingsvraagstukken. Een coachingstraject met Petra start altijd met de overeenstemming van de coachvraag. Jullie bespreken de belemmeringen waar jij tegenaan loopt. Bewustwording en praktische handvatten op maat zorgen ervoor dat jij na het coachingstraject meer persoonlijk leiderschap ervaart. Petra woont in Rotterdam maar werkt in het hele land.

Zoek op onderwerp

advertentie

masterclass-overtuigen-banner

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!