Selecteer pagina

Case: Annelot: Lui, chaotisch en vermoeiend.

Case: Annelot: Lui, chaotisch en vermoeiend.

Annelot, een jonge vrouw, senior business consultant in de IT, kwam bij mij met de vraag waarom iedereen zo blij was met haar werk, terwijl zij het idee had ze maar wat aanklungelde. Ze beschreef de jeugd van een eenzaam meisje dat zich onbegrepen voelde, soms wat agressief en heel slim was. Op een bepaald moment werd er, na eerst 3 psychologen versleten te hebben, de diagnose ADHD gesteld en ging ze aan de Ritalin. En dat hielp. Althans, haar gevoelens vlakten wat af, ze was minder agressief, kon zich beter concentreren en rondde in no time een technische academische studie af. Maar ze voelde zich onbegrepen en lui tegelijkertijd. Ze verveelde zich snel, liep vaak voor de troepen uit en dan begrepen de mensen haar niet. Toch was iedereen zeer tevreden met het eindresultaat. Haar reputatie binnen het bedrijf was uitstekend.

Lui, chaotisch en vermoeiend.
In onze sessies kwamen we erachter dat ze haar manier van werken negatief labelde: als lui, chaotisch en vermoeiend. Maar als ze het anders zou labelen, bijvoorbeeld als ze het ‘conceptueel denken’ zou noemen, dan is het creatief, vooruitdenken, in grote lijnen, twee stappen vooruit en één achteruit. Dan is het positief en kan ze uitleggen hoe ze werkt, bijvoorbeeld dat een middagje museum haar zoveel inzicht geeft dat dat dus eigenlijk werken is. Dan kan ze de verwachtingen managen en hoeft ze niet op een kantoor achter een PC te gaan zitten denken, want dat werkt dus niet voor haar. Dat is voor haar dodelijk vermoeiend. En dat moet ze dus uitleggen, aan haar leidinggevende, haar collega’s en haar klanten. Ze moet mensen stap voor stap meenemen in haar proces.

Een metamorfose!
Annelot ging ermee aan de slag en het resultaat was verbluffend. Haar project liep als een trein. De klant was echt mega-enthousiast. En zijzelf? Een metamorfose! Niet alleen van binnen heeft ze nu de bevestiging dat ze goed is als zoals ze is en dat ze geweldig werk levert – het geeft haar ook zoveel zelfvertrouwen dat ze dat uitstraalt en ze dus ook weer meer voor elkaar krijgt. Maar bovendien zei ze (en dat vond ik mooi, want dat zag ik ook):  ‘Als ik in de spiegel kijk zie ik nu geen meisje meer, maar een volwassen vrouw’.

Ze ging bij mij de deur uit met de woorden: “Wat al die psychologen jaren geprobeerd hebben krijg jij in vier sessies voor elkaar, ongelofelijk.”
Ik keek in de spiegel, en weet je wat ik zag: geen vrouw met ervaring, maar een ouwe toverkol, haha!!

 

Over de Auteur

drs. Vreneli Stadelmaier

Stadelmaier studeerde economie en bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde coachopleidingen aan de Academie voor Psychotherapie en in Zijnsoriëntatie. Als bedrijfseconoom werkte zij onder meer bij Wolters Kluwer, Nationale-Nederlanden en de thuiszorg. In de periode 2010-2013 was zij vaste co-host in het programma 'Zaken doen' met bij BNR Nieuwsradio. In 2007 startte Stadelmaier het loopbaancoaching bureau SheConsult. In 2014 schreef zij 'F*ck die Onzekerheid' over het impostor syndrome bij vrouwen. In 2015 won Stadelmaier de Joke Smit-prijs met haar inspanningen op de thema's meer vrouwen aan de top, economische zelfstandigheid van vrouwen en gelijkheid van mannen en vrouwen.

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!