Selecteer pagina

Burn-outklachten vragen een nieuwe manier van kijken vanuit HRM

Burn-outklachten vragen een nieuwe manier van kijken vanuit HRM

Hoewel het economisch goed gaat, zorgen de flexibilisering van de arbeidsmarkt en de hoge eisen, zowel op het werk als privé, voor veel stress en onzekerheid bij werknemers. Geen wonder dat er zoveel mensen burn-outklachten hebben. Om te zorgen dat werknemers gelukkig en gezond zijn is er een nieuw HRM-beleid nodig, zo betoogt Prof. Dr. Pascale Peters.

Waar nu vaak alleen effectiviteit en output telt, zou HRM een duurzamer aanpak moeten gebruiken, door met werknemers in gesprek te gaan en te informeren wat zij nodig hebben voor een betere privé-werkbalans en om stress te voorkomen. Maatwerk en inclusiviteit zijn daarbij heel belangrijk, maar ook communicatie naar klanten toe – bijvoorbeeld over het verschuiven van deadlines.

Lees hier het hele artikel.

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!