Select Page

Een burn-out is voor de bedrijfsarts

Een burn-out is voor de bedrijfsarts

Een burn-out is een steeds normaler topic. Zo normaal dat bijna iedereen er wel een mening over heeft hoe het het best verholpen kan worden. Ando Rokx, klinisch psycholoog bij Zorg voor de Zaak, zegt in een interview in BNR beter dat juist een pre-sabbatical zeker kan helpen om een burn-out te voorkomen.

Laat de bedrijfsarts ook daadwerkelijk zijn werk doen
‘De bedrijfsarts is een hulpverlener van goede wil, maar wordt steeds meer een veredelde administratieve medewerker die met allerlei procedures te maken heeft. Het zijn mensen die vaak heel goed weten wat er speelt en wat er nodig is; ze kunnen mensen heel goed begeleiden’, zegt Rokx.

De werkplek blijft toch nog vaak de plek waar een burn-out ontstaat en dus ook herkend kan worden. Meestal zijn het je collega’s waar je het merendeel van je tijd mee doorbrengt. Hoewel collega’s dus enige verantwoordelijkheid hebben in het herkennen van een beginnende burn-out, vindt Rokx dat het voornamelijk een taak is van de HR-afdeling om dit te herkennen.

Is een sabbatical de oplossing?
Even thuiszitten weg van werk kan al veel oplossen voor mensen die onder veel stress staan. Toch is dit niet alleen de oplossing. ‘Voor veel mensen is juist die werkhervatting onderdeel van het herstel. Ik denk dat het best nuttig kan zijn om een tijdje rustig aan te doen, maar het hangt er ook van af hoe je die sabbatical wilt benutten.’

 

Klik hier om het hele artikel op BNR te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!