Select Page

Burn-out: een gevaar in de hospitality industrie

Burn-out: een gevaar in de hospitality industrie

Als je aan een “milennial” vraagt hoe het gaat, krijg je steevast het antwoord: “Goed hoor, maar ik heb het momenteel wel druk.”
Tijdsdruk heeft een groeiend effect op mentale klachten onder de werkende bevolking – en dit treft ook de jongere generatie. Bijvoorbeeld studenten aan de opleiding Hotel Managment ervaren veel prestatiedruk. Zij werken hard voor goede studieresultaten en het liefst behalen ze die binnen vier jaar, om zo studieschuld te voorkomen. In hun vakgebied is ervaring noodzakelijk, dus ze steken ook veel tijd in een bijbaan in de horeca. Tel daar een studievereniging (omwille van sociale contacten) en vier keer per week sporten bij op en je krijgt een gevaarlijke cocktail voor stress, depressie en burn-out klachten. Dit is onderzocht met een interview onderzoek door de NHTV (Nationale Hotelschool voor Toerisme en Verkeer; University of Applied Sciences in Breda)

Het originele artikel vind je hier,  via de Restaurantkrant (“Mentale gezondheid en stress: de millennial in de hospitality-industrie”)
Wil je meer leren over vrouwelijk leiderschap in de hospitality? Kom dan naar ons congres op 2 juli 2018!

 

 

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!