Selecteer pagina

Burn-out bullshit: “Wie zijn werk leuk vindt, krijgt geen burn-out”

Burn-out bullshit: “Wie zijn werk leuk vindt, krijgt geen burn-out”

Van leuk en uitdagend werk word je gelukkiger, maar betekent het ook dat je beschermd bent tegen een burn-out? Hoewel bevlogenheid in onderzoeken vrijwel altijd naar voren komt als de positieve tegenhanger van burn-out (zoals onderzoek van Schaufeli en Bakker uit 2004 of van Bakker, Schaufeli, Leiter en Taris uit 2008 aantoont), is het niet zo dat een burn-out dan onmogelijk is. Klaran van ‘t Vlie, arbeids- en organisatiepsycholoog en eigenaar van Burnout Amsterdam gaat daar verder op in: “Bevlogenheid is prachtig, maar daardoor loop je het risico dat je te lang doorgaat. Psychisch is het dan wel leuk, maar je lichaam ervaart toch stress en dat maakt geen onderscheid tussen leuke en niet-leuke stress.”
Ook Toon Taris, hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht en gespecialiseerd in burn-out, stelt dat leuk werk niet betekent dat je geen burn-out krijgt.

Lees hier verder het hele artikel op Intermediair

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!