Burn-out-behandelingen zelden effectief

Burn-out-behandelingen zelden effectief

In Nederland zijn meer dan 60.000 coaches. Coach is geen beschermd beroep. Na een weekendje tingelen op klankschalen mag je jezelf al coach noemen. En het aantal coaches dat zelf een burnout heeft gehad is enorm. Hoe bepaal je nu of de behandeling van die ene coach een goede behandeling is? Een relevante vraag want uit onderzoek blijkt dat een burn-out behandeling zelden effectief is.

Tussen 2014 en 2019 steeg het aantal mensen met burn-out klachten naar 1,3 miljoen. De gemiddelde duur van een burn-out lag in 2016 op 242 dagen!

In ManagersOnline werd Ellen Botman (CEO van Happy Brain Clinics) geïnterviewed: “De onderliggende gedachte bij veel behandelingen is dat een burn-out rationeel valt te behandelen. Tijdens een burn-out maakt iemand echter zoveel stress-hormonen aan, dat de frontale kwab minder gaat functioneren. Daarmee gaat het rationele vermogen achteruit en lukt helder nadenken en zelfreflectie toepassen niet meer. Drie op de vier mensen met een burn-out zag dat zelf niet aankomen en werd er voor hun gevoel door overvallen.”

Volgens Botman is om snel te herstellen van een burn-out inzicht nodig in de werking van de hersenen. “95 procent van de beslissingen nemen we op basis van het onderbewuste deel van onze hersenen. Denk bijvoorbeeld aan iemands gewoontes, vooroordelen, gedragspatronen en opvoeding. Een effectieve burn-out behandeling richt zich op dit onderbewuste gedeelte van de hersenen.”

Alle SheConsult-coaches die burn-out behandelen, of helpen te voorkomen werken op dit niveau. Meer info>>

 

 

 

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

aantrekkelijke werkgever voor vrouwen

Check it Out