Selecteer pagina

Breng jezelf naar een TOP werk-privé balans

Breng jezelf naar een TOP werk-privé balans

Als werkende vrouw, met of zonder kinderen, kan het best lastig zijn om “alle ballen in de lucht te houden”. Dit is natuurlijk niet alleen een vrouwenkwestie, maar uit onderzoek blijkt wel dat er een verschil is tussen mannen en vrouwen op dit gebied. Vrouwen hebben vaker last van rolconflicten, met name tussen hun rol in de familie en hun rol op hun werk. Vrouwen vinden het hierdoor vaak moeilijker om een geschikte balans te vinden tussen werk en privé. Dat ligt zeker aan culturele verwachtingen, maar dat betekent niet dat jij geen verschil kunt maken – al is het maar voor jezelf.

Dat het moeilijk is om een goede balans te vinden stelt ook Serena Williams, toptennister met een kledinglijn én moeder van een jong kind, in een gesprek met People.   Ze geeft aan iedere dag bij haar dochter te zijn maar het ook lastig te vinden. Ze geeft aan bijvoorbeeld de eerste stapjes van haar dochter te hebben gemist, omdat ze bezig was met haar training voor Wimbledon. Jammer, maar gelukkig kreeg ze bijval van andere moeders op social media: “Don’t worry about it, I missed it too!” Het vinden van een balans is voor topsporters zoals Williams niet makkelijk – maar haar instelling is bewonderingswaardig: “It is the challenge that makes it fun.”

Ook bij loopbaancoachingsbedrijf SheConsult denken we dat je het als vrouw wél allemaal kan hebben – maar dat een “perfecte balans” in de letterlijke zin niet realistisch is. Het is eerder een vervuld leven, zowel binnen als buiten je betaalde baan. En een positief gevoel, een gevoel in balans te zijn… Dat kun je hoe dan ook bereiken. Wij vroegen een aantal vrouwen naar hun werk-privé balans, met behulp van enquêtes en interviews. Hieruit blijkt dat ze best nog een steuntje in de rug kunnen gebruiken om een fijne werk-privé balans te bereiken. Dat je veel te doen hebt en dat de druk hoog is, dat zal zeker kloppen. Maar hoe jij hiermee omgaat, dat bepaal jij!

Wij hebben nu een online training beschikbaar via Soofos, voor de jonge vrouw die een TOP werk-privé balans wil bereiken – met tips uit de topsport. De training is onderbouwd met wetenschappelijke theorie uit de (sport)psychologie en zit vol praktische tips & tricks om jouw TOP werk-privé balans te bemachtigen. Interesse? Klik dan hier of mail ons voor meer info! info@sheconsult.nl Let op: t/m 1 januari krijg je een fikse korting. €35,- in plaats van €90! Laat ons vooral je opmerkingen, klachten of complimenten weten. 

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!