Selecteer pagina

Breken vrouwen eindelijk door in de BV Nederland?

Breken vrouwen eindelijk door in de BV Nederland?

Een week nadat Marit van Egmond tot baas van Albert Heijn werd benoemd, werd VVD-coryfee Edith Schippers benoemd tot nieuwe president van DSM Nederland. Betekent dit dat vrouwen alsnog de BV Nederland overnemen?

Volgens Yvonne Benschop, hoogleraar organizational behaviour aan de Radboud Universiteit, is dit niet het geval. Twee benoemingen laten nog geen trend zien. Het laat juist vooral zien hoe bijzonder het is als een vrouw op een hoge positie wordt benoemd. Esther-Mirjam Sent, hoogleraar economie aan de Radboud Universiteit en PvdA-senator, is het hiermee eens. Volgens haar worden vrouwen ook vaak op riskante posities worden gezet.

Toch ziet hoogleraar corporate governance Mijntje Lückerath in de recente benoemingen wel degelijk een trend. Ook gebeurt er onderaan de ladder al veel goeds. Er studeren veel vrouwen, met goede cijfers. Hierdoor wordt de pijplijn van onderen gevuld.

Lees het volledige artikel in de Volkskrant hier.

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

advertentie

masterclass-overtuigen-banner

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!