Selecteer pagina

Boekentip: Ondernemers zijn net mensen

Boekentip: Ondernemers zijn net mensen

In het boek ‘’Ondernemers zijn net mensen’’ waarvoor Cor de Graag 50 inspirerende ondernemers heeft mogen interviewen laat hij je schaamteloos gluren in de keuken en gedachtenwereld van deze ondernemers. Overigens zijn 30 van hen vrouw. Één van de topvrouwen in het boek is Marja Baas van het bedrijf MYoMY.

De quote “You can achieve much more than you think you can if you really set you mind to it’’ is zeker van toepassing op Marja. Zij gooide het roer om, om te gaan doen waar haar hart van in de fik gaat. Veel bedrijven zijn nog niet toe aan de transitie naar circulair in de maak industrie maar deze vrouw gaat met haar leren tassen in één van de meest vervuilende industrieën ter wereld op weg naar circulair chique fashion. Hoe cool is dat? Hier neemt Cor zijn pet voor af.

De vrouwen in het boek zijn nu allen succesvol in hun business maar voor ze op dat punt kwamen, hebben ze met hun blote poten of zoals Cor het zegt ‘met hun pumps door de spreekwoordelijke blubber moeten lopen om daar te komen waar ze nu staan’. Offers brengen en nog eens offers brengen en het pad naar succes ontstaat door erop te lopen en niet door er naar te kijken. Marja en de andere inspirerende vrouwen (waaronder ook Vreneli Stadelmaier, oprichter van u) laten zich niets aanleunen en zijn niet gevoelig voor de  droomdieven die altijd en zeker bij startende ondernemers als aasgieren rondvliegen.  De vrouwen in het boek laten zien dat je niet het gedrag van de succesvolle mannelijke collega moet kopiëren om jouw persoonlijke top te bereiken. Nee, deze vrouwen durven gewoon zonder gene te excelleren vanuit hun vrouw zijn. Laat je inspireren door deze vrouwen.

Het boek bestellen kan bij Managementboek

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Zoek op onderwerp

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!