Selecteer pagina

Bestaat die Krabbenmand nou echt?

Bestaat die Krabbenmand nou echt?

Waarom zou een vrouw niet boos, geil of ambitieus mogen zijn?

Wat een goede vrouw is, daarover krijgen vrouwen hun hele leven ideeën ingeprent. Geen wonder dat ze elkaar soms zo hard veroordelen, vinden journalisten Milou Deelen en Daan Borrel. In hun boek Krabben roepen ze op tot meer solidariteit.

In de Volkskrant schrijft : “‘Wat een ijdele aandachtshoeren!’, ‘Kon er niet een lachje vanaf?’, ‘Waarom hebben ze hun borsten gecensureerd als ze voor vrijheid zijn?’, ‘Wéér twee witte vrouwen die een boek schrijven over vrouwen.’
Zomaar wat willekeurige reacties die Daan Borrel (30) en Milou Deelen (24) denken te zullen krijgen op de cover van hun nieuwe boek, Krabben, van vrouw tot vrouw. Want op de cover staan de twee jonge vrouwen afgebeeld met een naakt bovenlijf, lichtelijk gecensureerd met witte scheurtjes over hun boezem – mogelijk genoeg aanleiding voor andere vrouwen, vrezen zij uit ervaring, om persoonlijk uit te halen en niet op de inhoud in te gaan. ‘Dacht je een van deze dingen toen je de cover zag?’, schrijven ze. ‘Dan is dit boek voor jou.’”
In doet boek doen Borrel en Deelen onderzoek naar het Krabbenmand fenomeen. En daarvoor interviewden ze ook directeur en oprichter van SheConsult, Vréneli Stadelmaier. In het boek geeft Stadelmaier een aantal tips voor Sisterhood. Stadelmaier was ook te gast in hun Krabbenton, een 24-uur live-interview door beide auteurs.  Zodra hiervan de registratie online is komt het ook op SheNews.

Lees hier het hele artikel in de Volkskrant

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Zoek op onderwerp

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!