Select Page

Bank of America: “Bedrijven met veel vrouwelijke leidinggevenden verdienen meer geld”

Bank of America: “Bedrijven met veel vrouwelijke leidinggevenden verdienen meer geld”

Bank of America Merrill Lynch (BAML) heeft dé oplossing voor bedrijven die onderaan de streep meer willen verdienen: geef meer vrouwen een leidinggevende functie.
In de afgelopen 7 jaar verkregen S&P 500-bedrijven (de 500 grootste bedrijven van de VS) waar minstens 25% van de leidinggevenden vrouw was, gemiddeld een hoger jaarlijks rendement op het eigen vermogen dan de algemene index. Dat blijkt uit een analyse van bedrijfsdata.
Strategen van Bank of America schrijven in een rapport dat genderdiversiteit mogelijk voor een beter rendement zorgt. De grafiek uit het oorspronkelijke artikel laat zien dat bedrijven met ten minste 25% vrouwelijke leidinggevenden van 2010 tot 2016 meer verdienden dan bedrijven met minder vrouwen in de top.

BAML haalt ook een onderzoek van McKinsey aan uit 2015, die aantoont dat er een “statistische, significante relatie tussen diversiteit van leiderschapsteams en financiële prestaties” bestaat. Bedrijven met de meeste genderdiversiteit hadden 15% meer kans dat hun bedrijfsinkomen boven de mediaan van de sector uit zou stijgen.

Verder zegt BAML: “Bedrijven die in vrouwen investeren, hebben doorgaans meer gunstige fundamentele eigenschappen, en met de toename van impactinvesteringen ook een groeiend aantal beleggers.”

Genoeg redenen om meer vrouwen voor leidinggevende functies aan te nemen dus!

 

Lees het oorspronkelijke artikel van Business Insider hier

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!