Selecteer pagina

Alles op social media of juist niet?

Alles op social media of juist niet?

Toen ik gisteren het nieuws hoorde dat WhatsApp voor veel geld verkocht is aan Facebook, moest ik denken aan een van onze outplacementklanten, een na 25 jarig dienstverband ontslagen HR-manager die geen LinkedIn- en geen Facebookprofiel had. Onder het mom van privacy.

Maar feitelijk wist ze niet zo goed hoe het moest, en wat ze daar dan op moest zetten. Want daar begint het natuurlijk mee. Je moet eerst weten wie je bent en wat je kunt. En wat je wilt, voor je een CV en ook een LinkedInprofiel kan maken. En vervolgens ga je dan aan de slag. Personal Branding dus.

Iedereen die met jou in contact komt, of het nu voor een baan is of iets anders, gaat je opzoeken op LinkedIn. En als je daar niet te vinden bent, heb je al een kruisje achter je naam staan. Dus zo’n LinkedInprofiel moet, zeker als je op zoek bent naar een baan.

Tja, en dat bracht me op de volgende vraag.
Zoals je weet hebben we een online jobboard voor hoogopgeleide vrouwen, de SheTalentbank.com. De profielen die daar op staan zijn geanonimiseerd, omdat we dachten dat de vrouwen die daar hun CV op zetten, dat wel prettig zouden vinden vanuit het oogpunt van privacy. Maar misschien moeten we dat wel open gooien, of vrouwen de keuze laten al dan niet anoniem informatie te plaatsen.

Maar ja, privacy is wel steeds een onderwerp van gesprek. Zo zie je nu ook, dat mensen hun WhatsApp opzeggen omdat Facebook anders wel heel veel inzicht geeft.

Wat vind jij, alles op je sociale mediaprofielen zetten, of moeten we het puur zakelijk houden?

Fijn weekend!

Vreneli Stadelmaier

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Organiseer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Zijbalk ad

Laatste posts over vrouw en werk

Loopbaan tips & Coach cases

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!