Alarmbericht voor werkgevers. Hoe werkgevers vrouwen in en na deze pandemie beter kunnen steunen.

Alarmbericht voor werkgevers. Hoe werkgevers vrouwen in en na deze pandemie beter kunnen steunen.

51% vrouwen minder optimistisch over carrière

Meer dan de helft van de vrouwen, 51%, is minder optimistisch over hun carrière-vooruitzichten dan voor de pandemie. Meer dan de helft! Gelukkig kun je daar als werkgever wat aan doen.

Volgens Petra Tito, CHRO van Deloitte Netherlands, kunnen werkgevers verschillende acties ondernemen om die 51% te steunen. Om haar te citeren: “They can promote a good work-life balance and anchor flexible work options in the corporate culture. Specific attention can now be paid to balance in the working day: no continuous zoom calls, but variety in activities and working methods. Women can also be offered support in their private life so that they can be successful in their work. In addition, appealing development opportunities can be offered, with which skills and expertise can be further built and career opportunities increased.”

“Specific attention can now be paid to balance in the working day: no continuous zoom calls, but variety in activities and working methods.”

– Petra Tito, CHRO

Covid-19 pandemie disproportionele negatieve impact op vrouwen

Deloitte deed onderzoek naar ruim 5.000 werkende vrouwen in 10 verschillende landen om de impact van de pandemie te analyseren en status van gendergelijkheid op de werkvloer.

Vrouwen gaven aan dat ze stress ervoeren en ontmoedigd zijn geraakt in de tijd dat de pandemie begon tot nu. Dit is een resultaat van het nemen van meer verantwoordelijkheid thuis en in hun carrières. Vrouwen lopen nog steeds aan tegen allerlei verschillende vormen van niet-inclusieve gedragingen zonder adequate steun van hun directe managers en werkgevers. Veel werkgevers hebben beleid en procedures om bias en discriminatie te rapporteren, maar er zijn maar weinig werkgevers die een veilige cultuur hebben gecreëerd waar vrouwen hun zorgen durven uitspreken zonder de angst dat het hun carrière negatief beïnvloedt.

Benieuwd naar het volledige rapport van Deloitte? Klik hier.

INCOMPANY TRAINING
.

Check it Out