Aantal sollicitaties stijgt

Aantal sollicitaties stijgt

In het begin van de corona-crisis daalde het aantal sollicitaties maar dat is nu afgelopen, het aantal sollicitaties stijgt. Maar het aantal vacatures stijgt niet, zo schrijft ManagementOnline.nl in een artikel. Dat betekent dat het moeilijker is om een baan te vinden, aldus een onderzoek van CVster.nl op basis van data van UWV, CBS en eigen cijfers. Met name sectoren waarin veel flexwerkers actief zijn, worden hard geraakt door de corona-uitbraak. En in sectoren waar veel vrouwen werkzaam zijn, de horeca, HR, marketing & reclame, en in de financiële sector ligt dit zelfs boven de 45 procent. In heel Nederland is het aantal vacatures sinds eind februari met 34 procent afgenomen.  De ‘intelligente lockdown’ zorgde er eerst voor dat mensen met een vast contract hun plannen om van werkgever te wisselen even on hold zetten. Doordat bovendien veel organisaties een vacaturestop instelden, daalde de sollicitatieactiviteit in rap tempo. Het aantal sollicitaties stijgt dus, mede door de explosieve toename in het aantal werkzoekenden, weer bijna op het niveau van voor de coronacrisis. Door de sterke afname  in het aantal beschikbare vacatures, betekent dit echter dat het momenteel dringen is voor het vinden van passend werk.

Meer lezen

Voor baanzoekenden betekent dit dus nog beter je best doen, jezelf nòg beter profileren en zorgen dat het voor de werkgever klip en klaar is dat jij de perfecte match bent voor die geweldige vacature. Dat is niet zo eenvoudig om dat voor elkaar te krijgen. dat vraagt dat je helder hebt wat voor jou de ideale baan is, en de ideale werkgever. En dan moet je over het voetlicht brengen wat jij in huis hebt, aan ervaring, aan kennis en aan beloftes voor de toekomst. Social media spelen daarbij een belangrijke rol, lees hier meer daarover. Een loopbaancoach van SheConsult kan je daar uitstekend bij helpen.

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

INCOMPANY TRAINING
.

Check it Out