Select Page

9 tot 5 mentaliteit beter voor werkgeluk

9 tot 5 mentaliteit beter voor werkgeluk

De negen-tot-vijf werker kent de minste werkstress, zo schrijft PW-net. In opdracht van Tele2 deed Markteffect een onderzoek, omdat het telecombedrijf wilde weten hoe werknemers en werkgevers omgaan met de gevolgen van de wet flexibel uit 2016. Met invoer van deze wet, kregen de werknemers het recht om het aantal uren dat ze werken aan te passen, de werkplek te veranderen en de tijden waarop ze werken. Klinkt best fijn, maar er zitten ook nadelen aan al dat flexibele werken: in de twee jaar na de invoering van dee wet, zijn steeds meer werkgevers gaan verwachten dat werknemers hun werk- en vrije tijd flexibel indelen… Waardoor de grens tussen werk en privé steeds verder vervaagt. 67 procent van de werkgevers vindt bijvoorbeeld dat ze werknemers op vrije dagen moeten kunnen bereiken voor dringende zaken en 62 procent vindt dat werknemers in het weekend en de avonduren bereikbaar moeten zijn. De werknemers denken er anders over: slechts 12 procent van de werknemers geeft aan het geen enkel probleem te vinden om continu bereikbaar te zijn. Door toch buiten werktijden een beroep te doen op je werknemers, kun je wel eens zorgen voor werkstress. Arbeidsdienstverlener Arbo Unie noemt werkstress hét arbeidsrisico van deze tijd.
Arbeidspsycholoog Wouter Vrooland stelt dat de stress te maken heeft met een gebrek aan autonomie. “Het meeste en tevens het beste werk verzet je als je zelf kan bepalen hoe en wanneer je wil werken. Welke werkprofiel je ook hebt, houd de regie over je eigen agenda en stem dit af met je collega’s”. De 9-tot-5 werker geeft het hoogste cijfer aan het werkgeluk, met een 7.3.
Hoe ga jij om met je werk? Ben jij klaar zodra je het kantoor verlaat of zit je tot ‘s avonds laat nog mailtjes te beantwoorden?
Bron: Negen-tot-vijf werker kent minste werkstress van PWnet.nl

Zie hier het onderzoek: https://www.tele2.nl/newsroom/2018/werknemer-met-9-5-mentaliteit-het-meest-gelukkig/

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!