Select Page

In 9 stappen naar die gewilde promotie

In 9 stappen naar die gewilde promotie

‘Ik werk hard, dus ik krijg vanzelf die promotie’. Helaas werkt het niet altijd zo. Wanneer je niet wordt opgemerkt, kan dit zorgen voor enige frustratie. Hoe zorg je er dan voor dat dit wél wordt opgemerkt en jij met jouw unieke vaardigheden die promotie krijgt?

  1. Underpromise and overdeliver. Zolang jouw werk niet uitmuntend is, zal je ook niet snel opvallen voor promotie.
  2. Word een expert. En dan vooral op een gebied waar nog niemand een expert is op kantoor. Let op dat je dit niet gaat forceren en dat het wel aansluit op jouw vaardigheden.
  3. Denk als interne consultant. Probeer situaties binnen het bedrijf te verbeteren en laat zien dat jij extra waarde toevoegt aan het bedrijf.
  4. Zorg dat je zichtbaar bent. Meld je vaker aan voor projecten of taken zodat jouw vaardigheden goed naar voren komen bij collega’s.
  5. Deel je kennis. Zo valt naast je presentatievaardigheden ook je inhoudelijke kennis op.
  6. Word een mentor. Volgens onderzoek van Sun Microsystems hebben mensen die deel hebben genomen aan een mentorprogramma zes keer zoveel kans op promotie tegenover mensen die nooit mentor zijn geweest.
  7. Wees behulpzaam. En verwacht er niet gelijk iets voor terug. Help je collega’s, omdat jij ze wil helpen.
  8. Word spreker. Probeer je kennis ook buiten je eigen bedrijf te verspreiden. Maak jezelf zo zichtbaar binnen jouw vakgebied.
  9. Begin een blog. Op deze simpele manier verkrijg je aandacht van een breed publiek en kan je laten zien wat je in huis hebt.

 

Klik hier om het hele artikel op MT.nl te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!