Selecteer pagina

7 tips tegen angst en stress tijdens Corona

7 tips tegen angst en stress tijdens Corona

Veel medewerkers zijn inmiddels gewend aan het thuiswerken. Ze hebben de zolder of gangkast ingericht als werkplek, de kinderen gaan weer naar school, ze genieten van het feit dat geen reistijd meer hebben, overbodige vergaderingen niet meer gehouden worden, en er geen verplichte netwerkborrel meer zijn. Maar ja, we gaan toch langzaamaan weer terug naar een soort normaal, en dan word je weer op je werk verwacht. Ook dat kan spanning opleveren op: ‘wat als ik terug op de werkvloer word verwacht tijdens deze coronacrisis?’ Hoe gaat het dan, waar moet ik rekening mee houden. Hoe zal het gaan, houdt iedereen zich wel aan de RIVM-regels? Hoe zit het met de zorgtaken en de druk op vrouwen in de coronacrisis? Edelhart Kempeneers, arbeidsarts en medisch directeur bij HR- en Well being-specialist Attentia heeft 7 tips tegen angst en stress in deze coronaperiode.

1. (H)erken uw emoties
“Nogal wat mensen zijn angstig en voelen een zekere ongerustheid door de gevolgen van COVID-19. Perfect normaal dat deze emoties er zijn”, oppert Edelhart Kempeneers. Het is belangrijk om de emoties te (h)erkennen en aanvaarden, maar laat ze je niet verlammen. “Verdring de stressbron niet, maar sta er dagelijks even – 15 minuten – bij stil. Nadien focus je de rest van de dag op het positieve.”

2. Informeer u, maar beperkt
In tijden van onzekerheid is het belangrijk om goed geïnformeerd te blijven. Dat is niet evident met alle nieuwsapps en sociale media waar met fake news ook veel onwaarheden verschijnen. Tracht de overvloed te vermijden, vindt Kempeneers. “Beperk je tot een paar betrouwbare nieuwsbronnen die je ook maximaal twee keer per dag raadpleegt. Zo blijf je de nieuwsstroom – en je ongerustheid – de baas.”

De andere 5 tips lezen? Klik hier voor artikel in TVC.nl

 

 

Over de auteur

Linda de Vries

Linda de Vries (pseudoniem) schrijft af en toe voor SheNews vanuit een grote betrokkenheid met het thema gendergelijkheid op het werk.

Zoek op onderwerp

advertentie

masterclass-overtuigen-banner

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!