Select Page

7 manieren waarop jij je work-life-balance saboteert

7 manieren waarop jij je work-life-balance saboteert

Een goede work-life balance. Dit is waar het voor velen omdraait. Toch zijn er maar weinig die dit streven behalen. Het probleem is dat wij vaak te veel tegelijk willen. Dit kan leiden tot een burn-out en uiteindelijk gebeurt er niks wat nodig is om de juiste work-life balance te creëren.

Om je toch een duwtje de goede richting in te geven, hebben wij hier 7 manieren op een rijtje gezet waarop jij je eigen work-life-balance saboteert:

  1. Een onduidelijke definitie van work-life balance. Met de opkomst van technologie is het woord ‘unplugging’ steeds belangrijker geworden. Uit onderzoek is juist gebleken dat wanneer mensen hun werk en privé met elkaar integreren, zij mentaal veel beter in hun vel zitten dan wanneer ze tussen die twee heen en weer getrokken worden. Weet wat de definitie voor jou inhoudt.
  2. Deze definitie niet nalopen. Wanneer je je onrustig voelt en uit balans, kan dit zijn omdat jouw definitie van een succesvol balans is veranderd. Zoek uit wat er is veranderd en definieer hem opnieuw.
  3. Psychische problemen negeren. Als je chronisch last hebt van hoofdpijn, pijn in je schouders of nek of moeite hebt met slapen, moet er een bel afgaan. Dit kan de manier van jouw lichaam zijn om te laten merken dat er iets mis is.
  4. Slechte verdeling van je tijd. Zeg eens ‘nee’. Je hebt zelf de keuze wat jij met je tijd doet, zorg dat je je tijd goed managet.
  5. Inefficiënte communicatie. Als je weet wat jouw definitie van een goede work-life balance is, moet je dit delen met anderen. Zolang jij het niet deelt, is het voor jou makkelijker om niet door te zetten.
  6. Vakantiedagen overslaan. Voel je niet schuldig voor het opnemen van je vakantiedagen! Dat oplaadmomentje kan er net voor zorgen dat jij geen burn-out krijgt.
  7. Je mentale gezondheid verwaarlozen. Wanneer jij stopt met het zorgen voor je mentale gezondheid, ga je dit terugzien in je dagelijks leven. Hierdoor werk je minder efficiënt en kunnen je persoonlijke relaties hier onder lijden.

Uiteindelijk kan alleen jijzelf zorgen voor een goede work-life balance. Wanneer je duidelijk definieert wat dat doel nou precies is voor jou, kan je met behulp van de bovenstaande tips zorgen voor een succesvolle work-life balance.

 

Klik hier om het hele artikel op Forbes te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Organiseer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Zijbalk ad

Laatste posts over vrouw en werk

Loopbaan tips & Coach cases

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!