Selecteer pagina

6 tips voor meer werkgeluk

6 tips voor meer werkgeluk

Geluk. Iedereen wil gelukkig zijn. Gelukkig in de liefde, in het gezin en op het werk. Er is een hele branche ontstaan om mensen te helpen het geluk te vinden. Boekenkasten vol zijn er geschreven, tijdschriften als Happiness leven ervan, en yogascholen poppen overal op om de werkstress kwijt te raken. Allemaal met de bedoeling mensen een beetje gelukkiger te maken. Zo verscheen er ook onlangs het “Handboek Werkgeluk’ en de Volkskrant wijdde er een groot artikel aan. De teneur van het artikel was stop met zoeken naar werkgeluk maar in het artikel geven ze tóch ook 6 tips voor meer werkgeluk.

Dit vonden wij een mooie quote uit dat artikel: ‘Hoewel werkgeluk meer aandacht krijgt dan ooit, zijn er ook geluiden om er juist mínder aandacht aan te besteden. Mark Manson, auteur van de bestseller De Edele Kunst van Not Giving A F*ck, is zo iemand. Hij krijgt elke dag mails van mensen die van hun passie hun werk willen maken, die iets willen doen waar ze echt blij van worden. ‘Wie zegt dat je geld moet verdienen met waar je van houdt? Sinds wanneer denkt iedereen recht te hebben op een baan waar je elke fucking seconde van geniet? Serieus, wat is er mis met oké werk met prima collega’s en je passie nastreven in je vrije tijd?’’

Klinkt misschien raar maar wij denken dat er een kern van waarheid in zit. Waarom zou je werk je passie moeten zijn? Wie zegt dat? Je werkt om te leven, niet andersom toch? En dan is het fijn als je fijn werk hebt, waarin je kunt ontwikkelen, waarin je iets kunt bijdragen, nuttig kunt zijn. Maar wanneer we het allemaal zo groot en zwaar maken dan is het niet meer realistisch en voel je jezelf een kluns als je geen passie in je werk hebt!

Aardig in het artikel in de Volkskrant is dat ze 6 tips uit het boek geven. Hier komen ze:

1. Niet altijd meer willen
2. Denk je in dat het je laatste werkdag is
3. Neem een kijkje in je droombaan
4. Wissel saaie en uitdagende taken af
5. Zorg dat je meer leuke taken hebt
6. Zorg goed voor jezelf

Hier is het artikel

Over de auteur

drs. Vreneli Stadelmaier

Stadelmaier studeerde economie en bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde coachopleidingen aan de Academie voor Psychotherapie en in Zijnsoriëntatie. Als bedrijfseconoom werkte zij onder meer bij Wolters Kluwer, Nationale-Nederlanden en de thuiszorg. In de periode 2010-2013 was zij vaste co-host in het programma 'Zaken doen' met bij BNR Nieuwsradio. In 2007 startte Stadelmaier het loopbaancoaching bureau SheConsult. In 2014 schreef zij 'F*ck die Onzekerheid' over het impostor syndrome bij vrouwen.In 2015 won Stadelmaier de Joke Smit-prijs met haar inspanningen op de thema's meer vrouwen aan de top, economische zelfstandigheid van vrouwen en gelijkheid van mannen en vrouwen.

Zoek op onderwerp

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!