Select Page

6 tekenen dat jij uit ‘CEO-hout’ gesneden bent

6 tekenen dat jij uit ‘CEO-hout’ gesneden bent

Zou je ooit een CEO  willen worden? Een algemeen geaccepteerde weg daar naartoe is het studeren aan een prestigieuze business school en een fantastisch netwerk. Bonnie Marcus, Master of Education, had dat beide niet en kreeg toch een topfunctie bij een gezondheidszorg-organisatie. Haar business skills leerde ze op het werk zelf. Maar wat naast haar harde werk en ambitie het meeste hielp, waren de soft skills. “Die maakten het niet alleen makkelijker voor mensen om me aardig te vinden en met me samen te werken, maar gaven me ook de mogelijkheid om anderen succesvol te leiden en de moeilijkheden van de werkplek te ontdekken.”

CEO worden lukt niet zomaar, het begint bij de intentie en passie om een organisatie te leiden die bij je waarden past. Ben jij CEO-material? Dan herken je je waarschijnlijk in de volgende tekenen:

#1: Je zorgt voor resultaat. Als jij werkt aan een project ben je gefocust op en gemotiveerd om succesvolle resultaten te behalen. Je raakt niet snel ontmoedigd en vindt oplossingen om doelen te behalen.
#2: Je inspireert en motiveert anderen. Naast dat je individueel veel bijdraagt, behaal je resultaten door met anderen samen te werken. Jouw passie en toewijding werken besmettelijk!
#3: Je bent nieuwsgierig. Goede leiders blijven leren. Met kritische vragen stimuleren ze nieuwe ideeën en innovatie.
#4: Je bent zelfverzekerd maar nederig. Je geeft toe dat je niet alle antwoorden hebt en bent gedreven om de beste antwoorden te vinden, ook al zijn het niet die van jou. Je geeft je fouten toe en geeft die ruimte ook aan anderen.
#5: Je toont empathie. Door deze vaardigheid begrijp je de behoeften en emoties van anderen. Zo word je ook gewoon als mens gezien in plaats van alleen baas en kun je anderen motiveren.
#6: Je communiceert goed. Op elk niveau. Je boodschap breng je helder over op stakeholders, collega’s, werknemers en klanten.

 

Voor het Engelse artikel van Fairygodboss, klik hier.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!