Selecteer pagina

5 tips solliciteren via social media

5 tips solliciteren via social media

Het CV heeft zijn langste tijd gehad. Waar je vroeger vol zenuwen in kokerrok onderweg was naar je potentiële baan, is het hedendaags steeds gebruikelijker om te solliciteren via social media volgens Monsterboard. Denk hierbij aan een sollicitatie via Skype of WhatsAppen om meer informatie te achterhalen over de baan.

Volgens Brechtje de Leij van Marktplaats en het boek Mobiele Eenheid zijn er tegenwoordig veel meer en betere manieren om je potentiële personeel te leren kennen. Dit verteld zij in een interview voor het Monster Year Report. “Laat een ICT’er een stukje code op Github delen of laat iemand een serieuze game doen. Dan test je ook nog eens zijn huidige vaardigheden en niet die uit het verdelen.” Zie je zo’n sollicitatie via social media wel zitten? Dan geven wij hier 5 tips om jouw social media hier optimaal voor in te zetten:

  1. Let op wat je openbaar zet. Bedenk bij iedere foto of post dat jouw toekomstige werkgever dit ook kan zien. Plaats privéfoto’s ook daadwerkelijk privé.
  2. Let op je profielfoto op WhatsApp. Als een foto in bikini het eerste is wat jouw nieuwe baas van je ziet, laat dat een bepaalde indruk achter.
  3. Onthoud wel dat niet alles via mobiel gaat. Wanneer er om een motivatiebrief of andere langere teksten wordt gevraagd, kan je dit beter niet via je telefoon doen.
  4. Reageer gepast. Via social media gaat alles snel. Lees je berichten goed na voor je iets verstuurd.
  5. Zorg voor een strakke videosollicitatie. Sollicitatie via Skype? Zorg voor een neutrale achtergrond, zie er verzorgd uit en zorg voor een zo goed mogelijke verbinding.

 

Klik hier om het hele artikel op MetroNieuws.nl.

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

1 reactie

  1. Avatar

    Fascinating tips, definetely would love to use it. Very nice sharing.

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!