Select Page

5 tips om stress op werk te verminderen

5 tips om stress op werk te verminderen

Even relaxed op werk als op vakantie? Wij kunnen het! De Nederlandse werknemers ervaren met een score van 55,9 op 100 de minste stress op de werkvloer van alle landen die werden onderzocht in het onderzoek van Robert Half. Half deed een onderzoek naar het geluk op werk. Hoewel wij Nederlanders relatief weinig stress ervaren, moeten we wel scherp blijven bij stresssituaties.

Voor velen is stress een belangrijke reden wanneer iemand zich ongelukkig voelt. De werkdruk wordt zo hoog, je baas hijgt in je nek en de deadlines naderen. Om in dit soort situaties de stress te verminderen en daarbij ook de werktevredenheid te verhogen, heeft Baaz (voor CEO’s, ondernemers en hoger management) vijf richtlijnen opgesteld:

  1. Vraag om hulp. Heb jij continu last van de overload aan werk en to-dolijsten van 7 pagina’s lang? Dan wordt het misschien tijd om je manager om hulp te vragen. Met zijn of haar inzichten kan hij/zij jou helpen met prioriteiten stellen.
  2. Juiste werk-privébalanse. Neem de tijd om te ontpluggen en neem je stress niet mee naar huis. De drukte die je ervaart op werk kan uiteindelijk privé negatieve gevoelens opbrengen waardoor je nog meer stress ervaart.
  3. Vermijd een burn-out. Stel grenzen, neem voldoende pauzes en deel je tijd goed in. Wanneer je het gevoel hebt dat het niet gaat, trek op tijd aan de bel en kijk eens naar de gezondheidsinitiatieven die vanuit het bedrijf worden aangeboden.
  4. Zoek steun bij collega’s. Je brengt waarschijnlijk het grootste deel van de dag door op het werk. Zorg voor een goede relatie met je collega’s, zodat wanneer er problemen zijn je ook bij hen terecht kan.
  5. Zorg goed voor jezelf. Iedereen heeft een andere manier van het aanvoelen en uiten van stress. Bedenk waarom je het ook alweer doet en stop je tijd en energie in dingen die prioriteit hebben.

 

Klik hier om het hele artikel te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!