Selecteer pagina

5 tips om beter te slapen

5 tips om beter te slapen

De gemiddelde Nederlander slaapt 7 uur en 20 minuten. Volgens de laatste cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Slaap- en Waak Onderzoek (nswo) is half Nederland ontevreden over zijn slaap.  Ben jij nu ook iemand die graag een beetje beter zou willen slapen dan helpen deze tips je misschien op weg:

  1. Vergeet controle over je slaap. dat gaat je namelijk toch niet lukken en het activeert alleen maar je hersens. En als je wilt slapen is dat nou net wat je niet moet doen!
  2. Lang wakker liggen is niet erg. Want ook van gewoon in bed liggen rust je uit.
  3. Als je wakker ligt, stop dan met je daarover zorgen te maken. Ook dat zet je brein aan het werk en kom je dus nooit meer in slaap.
  4. Regelmaat helpt. Op dezelfde tijd naar bed en opstaan helpt je lijf en je brein.
  5. Leef je leven, en focus je daarop niet op je slaap.

Zelf heb ik nog een 6e tip: Koop een smartwatch met slaapregistratie. Dan zie je hoeveel tijd je daadwerkelijk het wakker gelegen. Als ik het gevoel heb uren wakker heb gelegen is dat gewoon niet waar, ik heb dan wel geslapen maar ben gewoon vaak wakker geweest. Dat klinkt toch anders: ‘totaal niet geslapen en uren wakker gelegen’ of ‘vaak eventjes wakker geweest’. Voel je je gelijk een stuk beter.

Lees hier het artikel uit Psychologie Magazine

 

Over de auteur

drs. Vreneli Stadelmaier

Stadelmaier studeerde economie en bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde coachopleidingen aan de Academie voor Psychotherapie en in Zijnsoriëntatie. Als bedrijfseconoom werkte zij onder meer bij Wolters Kluwer, Nationale-Nederlanden en de thuiszorg. In de periode 2010-2013 was zij vaste co-host in het programma 'Zaken doen' met bij BNR Nieuwsradio. In 2007 startte Stadelmaier het loopbaancoaching bureau SheConsult. In 2014 schreef zij 'F*ck die Onzekerheid' over het impostor syndrome bij vrouwen.In 2015 won Stadelmaier de Joke Smit-prijs met haar inspanningen op de thema's meer vrouwen aan de top, economische zelfstandigheid van vrouwen en gelijkheid van mannen en vrouwen.

Zoek op onderwerp

InCompany Corona Coaching

Corona coaching incompany

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!