Select Page

In 5 stappen naar inspirerend leiderschap

In 5 stappen naar inspirerend leiderschap

Als leider zijnde kan je soms zo bedolven worden in zo veel werk dat het inspireren van je teamleden er tussendoor kan glippen. De dagelijkse routine zorgt voor weinig inspiratie. Toch heb je het als leider in je zitten, daarom 5 stappen om je als leider weer op het goede been richting inspirerend leiderschap te krijgen:

  1. Begin met jezelf. Door alle hectiek op werk, leef je op een soort van overlevingsstrategie. Alle verplichtingen moeten zo snel mogelijk voldaan worden en de onbevangenheid verdwijnt hierdoor naar de achtergrond. Keer weer terug naar inspirerend leiderschap door jezelf de vraag te stellen wat je nou echt belangrijk vindt? En waarom?
  2. Draag je waarden uit. Zorg dat je woorden en daden met elkaar overeenstemmen. Breng de dingen die jij belangrijk vindt in praktijk. Een gepassioneerde leider is onweerstaanbaar voor je teamleden.
  3. Durf je kwetsbaar op te stellen. Een leider hoeft niet overal een oplossing voor te hebben. Geef je teamleden juist de ruimte om hun eigen oplossingen te bedenken. Zo voelen zij zich serieus genomen.
  4. Open dialoog. Door routine en vaste oplossingen verliest de organisatie waarde. Luister naar je teamleden om mogelijkheden te bespreken. Dit werkt motiverend en zo creëer je meer draagvlak.
  5. Geef vertrouwen. Een professional is vaak enthousiast over zijn vak. Dit enthousiasme groeit wanneer er wordt vertrouwt op zijn vakmanschap. Wanneer jij als leider zijnde je team vertrouwt en verantwoordelijkheid geeft om hen te laten doen waar ze goed in zijn, ben jij snel het soort leider waar zij voor willen werken.

 

Klik hier om het hele artikel op ManagementSite te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!