Select Page

5 redenen om het vaker oneens te zijn op de werkvloer

5 redenen om het vaker oneens te zijn op de werkvloer

Een conflictvrije werkvloer bestaat niet. Als dat wel zo zou zijn, zou dit niet eens bevorderend werken. Je kan meningsverschillen tussen collega’s niet uit de weg gaan en dat is maar goed ook. Deze meningsverschillen zijn niet alleen heel normaal, maar ook gezond zolang er op een respectvolle manier mee om wordt gegaan. Daarom hier vijf redenen om toch echt het conflict aan te gaan:

 1. Het verhoogt creativiteit
  Tijdens een conflict wordt er vanuit verschillende perspectieven naar een oplossing gezocht. Als je als team uiteindelijk tot overeenstemming komt, zijn deze oplossingen vaak erg innovatief.
 2. Het is een leermoment
  Hoewel een conflict aangaan voor velen eerst oncomfortabel aan kan voelen, kan dit later als een goed leermoment worden gezien. Je deelt jouw visie en luistert naar de mening van een ander. Zo kunnen jullie als team groeien en openstaan voor nieuwe ideeën of perspectieven.
 3. Het geeft relaties een boost
  Na een goed conflict begrijpen collega’s elkaar beter en voelen zij zich meer verbonden. Het altijd aardig gevonden willen worden, wordt los gelaten en hierdoor kan dankzij de onenigheden gefocust worden op het grotere geheel.
 4. Het verhoogt de werktevredenheid
  Medewerkers lopen niet meer op hun tenen, maar gaan meningsverschillen aan. Hierdoor gaan zij gelukkiger naar werk en zijn zij meer tevreden over de geleverde prestaties.
 5. Het zorgt voor meer diversiteit
  Teams waarin mensen verschillen van elkaar, komen succesvoller uit. Wanneer alle talenten en meningen worden benut, zorgt die diversiteit wanneer er goed mee om wordt gegaan voor een synergetische dynamiek.

 

Klik hier om het hele artikel op MT.nl te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!