Select Page

4 tips voor het vragen van salarisverhoging

4 tips voor het vragen van salarisverhoging

Je werkt al een aantal jaar bij een bedrijf en hebt het gevoel dat je voor je prestaties meer waardering verdient. Als jij het idee hebt dat jij voor je functie onvoldoende verdient, moet je hier zelf over beginnen bij je werkgever. Heb jij er moeite mee om het onderwerp ‘salarisverhoging’ op te brengen bij je werkgever? Dan sta jij daar niet alleen in. Voornamelijk bij vrouwen is dit een knelpunt. Vrouwen zijn te bescheiden wat resulteert in het feit dat zij nog steeds minder verdienen dan mannen.

Arbeidspsycholoog Tosca Gort geeft 4 tips aan de Glamour om de vraag om salarisverhoging makkelijker te maken, want als jij die salarisverhoging verdient, is het zonde om er niet om te vragen.

  1. Geef duidelijke argumenten. Benoem jouw bijdrage aan het bedrijf en de prestaties die je hebt verricht. Bedenk wat zij eruit kunnen halen en hoe het bedrijf verder kan groeien.
  2. Benadruk je successen. Let op je communicatie en deel minstens één keer per week je successen. Wanneer je dit goed en structureel deelt, maak je meer kans op een salarisverhoging volgens Gort.
  3. Timing is everything. Emoties zijn een groot onderdeel van het maken van een beslissing. Wacht op een moment dat er net een goede slag is geslagen door jou of het team.
  4. Begin niet te laag binnen een bedrijf. Ben je toch laag ingestapt en krijg je maar geen salarisverhoging? Blijf dan niet te lang hangen en ga op zoek naar een andere baan. Zorg wel dat je goed voorbereid bent op de onderhandelingen.

 

Klik hier om het hele artikel op Glamour te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!