Select Page

4 regels om het maximale uit je dag te halen

4 regels om het maximale uit je dag te halen

Je bent de hele dag bezig, maar wat heb ik nu eigenlijk gedaan? Ben ik wel productief geweest? Herkenbaar? Tegenwoordig moet alles sneller, zijn wij steeds drukker en worden we van alle kanten afgeleid. Het gevolg hiervan is dat je steeds drukker wordt in je hoofd. Aan het eind van de dag heb je hierdoor het gevoel dat je niet optimaal gebruik hebt gemaakt van je dag. Dit geeft je niet alleen een slecht gevoel tegenover je baas, maar ook tegenover jezelf. Om je productiviteit te verhogen en toch het maximale uit je dag te halen, heeft Manners Magazine 4 regels opgesteld.

  1. Bepaal voor jezelf wat productiviteit is. Productiviteit, wat is dat nu eigenlijk precies? Naast de verwachtingen van je baas bepaal jij dat ook zelf. Kijk hierbij niet alleen naar kwantiteit, maar ook naar de kwaliteit van wat je levert.
  2.  Let op je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Lange dagen staan niet perse gelijk aan meer productiviteit. Wanneer jij bijna opgebrand aan je laatste taken begint, zal je ze minder efficiënt afhandelen dan wanneer jij je goed voelt.
  3. Gebruik je vrije tijd verstandig. Door ook de uren buiten je werk om effectief te gebruiken, leer je productiever te werk te gaan. Investeer in hobby’s en leer iets nieuws in plaats van weer op de bank neer te ploffen (hoewel dit op sommige momenten ook een heel goed ontspanningsmoment kan zijn).
  4. Accepteer dat je soms niet alles afkrijgt. Maak een prioriteitenlijstje. In sommige taken gaat meer tijd zitten dan je in eerste instantie dacht. Daarom nogmaals: het draait niet alleen om kwantiteit, maar ook om kwaliteit.

 

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!