Select Page

In 3 stappen naar de top

In 3 stappen naar de top

Een universitair diploma en een stageplek afgerond met een 10 bij een van de meest succesvolle internationale bedrijven lijkt een goede start te zijn voor een persoon met ambities naar de top. Toch blijkt uit onderzoek voor het CEO Genome Project dat deze doordachte stappen niet eens de grootste bepalende factoren zijn voor het bereiken van de top.

Deze onderzoekers hebben tien jaar lang mensen op C-level bestudeerd. Zij hebben de carrière van zo’n 2600 mensen geanalyseerd en meer dan 17.000 managers ondervraagd. Wat bleek, het gaat er voornamelijk om op het juiste moment de juiste keuze te maken. Deze carrièrekeuzes ‘katapulteerden’ hen als het ware naar de top. Er waren drie soorten katapults die het meest voorkwamen:

  1. Doe een stap terug om vooruit te komen
    Het komt zelden voor dat iemand in een rechte lijn de top bereikt. Uit het onderzoek bleek dat meer dan 60 procent op een punt in zijn carrière een stap terug deed. Dit geeft je zo de gelegenheid om iets nieuws te beginnen en zorgt uiteindelijk voor de meeste impact.
  2. Zeg ‘ja’ tegen een grote sprong
    Het ziet er misschien uit als een grote gok, maar dat is wat nodig is om de top te bereiken. Grijp kansen met beide handen aan en laat je niet afschrikken door een moeilijk takenpakket.
  3. Weg met die puinhoop
    Dit kan een mislukt product zijn of een slecht presterend team. Wat het ook is, laat zien dat jij het snel kan oplossen. Dit laat zien dat jij over de kwaliteiten en vaardigheden van een echte CEO beschikt.

 

Klik hier om het hele artikel te lezen op MT.nl.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!