Select Page

In 3 stappen naar efficiënter werken

In 3 stappen naar efficiënter werken

Dankzij de komst van digitalisering lijkt ons werk een stuk gemakkelijker te zijn geworden. De routineklussen zijn geautomatiseerd, online contactmomenten zijn steeds effectiever en voor elk probleem is wel een online tool. Toch hoeft dit niet perse te betekenen dat de productiviteit ook daadwerkelijk is verhoogd. ‘Het is niet omdat de middelen om efficiënter te werken er zijn, dat ze ons ook efficiënter of productiever maken’, zegt Cedric Heyndrickx, directeur van AnselAdvies.be.

Daarom drie eenvoudige stappen om je productiviteit te verhogen:

  1. Bepaal wat de ‘juiste dingen’ zijn
    Dat de middelen er zijn, hoeft niet te betekenen dat zij ook voor de juist doeleinden worden gebruikt. Wil je efficiënt werken? Dan moet je beginnen met de juiste dingen doen. Volgens Heyndrickx wordt deze stap nog te vaak overgeslagen, waardoor er wordt gewerkt aan de verkeerde dingen zonder enig resultaat. Om een keuze te maken van wat er nu echt moet gebeuren om resultaat te behalen, moeten managers van fast thinking naar slow thinking gaan. In plaats van een snelle beslissing op intuïtie te maken, moeten zij deze keuze van te voren analyseren en onderbouwen.
  2. Rangschik die dingen op de juiste volgorde
    ‘De juiste volgorde van uitvoering is ook bepalend voor het efficiënt gebruik van de middelen’, benadrukt Heyndrickx. Weet wanneer je iets moet inzetten om je middelen zo efficiënt mogelijk in te zetten.
  3. Kies de beste methode
    Wie weet moet je een totaal andere aanpak gebruiken om jouw doelstellingen te zien slagen. Wees hierin streng voor jezelf. Als je met de juiste methode te werk gaat, is de uitvoering des te efficiënter.

 

Klik hier om het hele artikel op MT.nl te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!