Select Page

10 tips om die sollicitatie de baas te zijn

10 tips om die sollicitatie de baas te zijn

Een grote angst voor velen: solliciteren. Vaak is het zo dat voorbereiding het halve werk is wanneer je een sollicitatie hebt. Om ervoor te zorgen dat jij die sollicitatie de baas bent, hebben wij hier 10 tips:

 1. Kleed je naar het bedrijf.
  Is het een formeel of juist informeel bedrijf? Maak op basis daarvan de keuze om wel of niet voor die ene colbert te gaan.
 2. Stel vragen.
  Laat zien dat je geïnteresseerd bent door vragen te stellen. Op deze manier laat je de indruk achter dat je goed voorbereid bent.
 3. Pas op met referenties.
  Je kent de relaties binnen het bedrijf niet. Een vriend van jou binnen het bedrijf kan zomaar een negatieve impact op jou sollicitatie hebben.
 4. Let op je lichaamstaal.
  Geef een stevige handdruk, zit rechtop en neem een open houding aan. De lichaamstaal van de sollicitant zegt veel voor de werkgever.
 5. Onthoud de namen.
  Niks is zo onprofessioneel als het vergeten van de naam van degene waar je het gesprek mee hebt.
 6. Wees respectvol.
  Spreek je gesprekspartner altijd eerst aan met u, zorg dat je op tijd bent en vergis de directeur niet voor een receptioniste.
 7. Lees je van te voren in over het bedrijf en jouw gesprekspartner.
  Wat is de core-business van het bedrijf? Wie zit er tegenover je? Wat kan jouw rol worden binnen de organisatie? Wanneer je je hier meer in hebt verdiept, kan je gericht vragen stellen tijdens het gesprek.
 8. Drink je koffie.
  Neem tussendoor een slok van je koffie. Je komt ontspannen over, het geeft je net wat meer bedenktijd en je krijgt geen droge mond.
 9. Zorg dat je je antwoorden klaar hebt staan.
  Gaten in je CV zullen vragen met zich mee brengen. Zorg dat je van te voren al na hebt gedacht wat je hierop gaat antwoorden.
 10. Waarom solliciteer je?
  Voor veel werkgevers is het interessant waarom je werkt zoekt. Geef een verklaring waarom jij je vorige werk niet meer interessant vond of waarom jij er tijdens een reorganisatie als eerst uit bent gegooid.

 

Lees het hele artikel hier op Quote.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!