Select Page

In 10 minuten creatiever dankzij mindfulness

In 10 minuten creatiever dankzij mindfulness

In het bedrijfsleven verlopen veel processen snel en moeten er voor problemen nog sneller oplossingen komen. Hoe zorg je er dan voor dat jouw werknemers toch met innovatieve ideeën komen? Mindfulness!

In 10 minuten creatiever
Er zitten vele voordelen aan mindfulness, denk hierbij aan minder stress, positievere gedachtes of een betere focus. Uit een onderzoek door Emma Schootstra (Erasmus University) en onderzoekers Evgenia Dolgova en Dirk Deichmann blijkt dat zelfs slechts 10 minuten mindfulness ervoor kunnen zorgen dat jij creatievere oplossingen weet te bedenken voor werkgerelateerde problemen.

Het onderzoek
Om erachter te komen wat het effect van mindfulness op de creativiteit van de mens is, hebben de onderzoekers een brainstormexperiment opgezet. De groep werd opgedeeld in drie groepen. De eerste groep kreeg een mindfulness-meditatiesessie van tien minuten voor zij begonnen met de brainstorm. De tweede groep kreeg een nep-meditatiesessie. De derde groep was een controle groep die zonder enige meditatie aan de slag ging. De uitkomst hiervan was dat alle drie de groepen met ongeveer evenveel ideeën aankwamen zetten. Het verschil zat hem in het soort ideeën die werden aangeleverd. De ideeën van de eerste groep waren een stuk innovatiever en diverser.

Mindfulness is de oplossing
Als je als werkgever op zoek bent naar een manier jouw personeel creatiever te laten denken of als werknemer zelf graag creatiever met oplossingen om wil gaan, is mindfulness de oplossing. Alles wat je nodig hebt is een rustige kamer, een fijne zitplaats en toegang tot een mindfulness-meditatieoefening en je creativiteit is binnen tien minuten verhoogt!

 

Klik hier om het hele artikel op personeel-beleid te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!