Select Page

We moeten ‘downdaten’

We moeten ‘downdaten’

We hadden al eerder geschreven over het feit dat mannen liever dommere vriendinnen hebben. Ze voelen zich minder man en zelfs geïntimideerd wanneer hun vriendin hoger opgeleid zou zijn dan zij. EenVandaag besteedde ook aandacht aan het onderwerp. Volgens het actualiteitenprogramma zal het in toekomst noodzakelijk zijn dat vrouwen gaan ‘downdaten’: daten met minder hoog opgeleide mannen.

Waar het vroeger logisch was dat vrouwen lager opgeleid waren dan mannen (vrouwen gingen nou eenmaal niet studeren), is dit beeld nog altijd onveranderd gebleven. Mensen moeten wennen aan universitair opgeleide vrouwen die samenzijn met een man met een mbo-diploma, terwijl bijna nooit raar wordt opgekeken van een arts die getrouwd is met een doktersassistente.

Hier zal toch echt snel verandering in moeten komen, aangezien er steeds meer hoog opgeleide vrouwen zijn. En niemand zit op een eenzame toekomst te wachten… Vergeet niet dat er meer is dan IQ. Er bestaat ook nog zoiets als een EQ (sociale intelligentie). Iemand die laagopgeleid is, kan een verschrikkelijk hoge sociale intelligentie hebben en iemand met een hoog IQ kan laag scoren op EQ. Kijk verder dan diploma, portemonnee en aanzien, dames!

Bekijk het item van EenVandaag hier en laat hieronder een reactie achter!

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!