Select Page

Wacht jij ook op die kaboutertjes?

Wacht jij ook op die kaboutertjes?

Tijd heelt alle wonden, maar soms duurt dat gewoon te lang. Als je niet lekker in je baan zit, bijvoorbeeld doordat je het werk al 10 jaar doet, of je een nieuwe leidinggevende hebt waarmee je niet zo goed kan opschieten, dan kun je wachten, en uithouden, en volhouden, en doorgaan. Net zolang totdat er iets veranderd. Je baas gaat weg, de afdeling waar je werkt wordt wegbezuinigd of je krijgt een burn-out. Ja, dat kun je doen. Alleen wel een beetje jammer, want je hebt maar één leven.

De dagen die je hier op deze aarde rondloopt zijn te tellen.
Dat besef je je des te meer als je te maken hebt met een sterfgeval. Dan realiseer je je dat pas écht. Dat het leven niet oneindig is en dat het aan jou is hoe je dat leven invult. Hoe je reageert op tegenslag, teleurstelling, verdriet, gemis, onrecht of boosheid. We weten dat mensen zich beter voelen als ze het idee hebben dat ze iets van die situatie waarin ze in zitten in de hand hebben. Wat je in de hand hebt, is hoe jij reageert.

Zo ook met die baan. Ga je wachten? Op die burn-out of een vertrekkende baas? Of denk je dat na de vakantie de kaboutertjes aan het werk zijn geweest en alles ineens is opgelost…?

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!