Select Page

Waarom krijgen niet meer vrouwen hun nummer 1 job?

Waarom krijgen niet meer vrouwen hun nummer 1 job?

Een jaar geleden stond Hillary Clinton tijdens haar conventies op het podium met de mogelijkheid om president te worden. Nu is zij een voorbeeld van de beperkingen die vrouwen tegenwoordig nog steeds voor hun kiezen krijgen. Het is nu bijna 40 jaar geleden dat er ook vrouwen op de werkvloer te vinden zijn en toch zit er maar een handvol aan vrouwen in de top. Wat is de reden dat niet meer vrouwen hun droombaan krijgen?

Uit onderzoek onder een aantal leidinggevende vrouwen bleek dat veel vrouwen denken dat wanneer zij hard werken, ze er uiteindelijk wel komen. Deze vrouwen worden snel gezien als afhankelijk. Het feit dat vrouwen zich minder op hun gemak voelen met zelfpromotie zorgt ervoor dat zij over het hoofd worden gezien. Echter, zodra zij dit wel doen, worden zij door de man als bedreiging gezien.

Natuurlijk zijn er genoeg mannen die erg graag zien dat er meer succesvolle vrouwen in de top komen. Natuurlijk begrijpen bedrijven dat diversiteit juist belangrijk is op de werkvloer. Toch blijkt dat in de realiteit nog erg weinig te worden gepromoot. De geïnterviewden beschreven een aantal situaties waarin zij ook te maken kregen met dit soort belemmeringen en hoe zij hier uiteindelijk mee om zijn gegaan door toch aan die droombaan te komen.

Lees hier de voorbeelden en hoe deze vrouwen die situaties hebben aangepakt.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!